1 rapsolja
& smör till stekningBryn köttet med olja och smör direkt i en gryta. Salta, peppra och tillsätt lök och vitlök. Låt det hela fräsa någon minut till, pudra över mjöl och rör om. Tillsätt vatten så att det täcker köttet. Rör om så att mjölet löser sig. Sjud på svag värme under lock i cirka 1,5 timme, eller tills köttet känns mört. Tillsätt smetana och koka upp på nytt.
1 Stek
kantarellerna och steklöken med olja och smör i en stekpanna på hög värme. Låt svampen tappa vätska några minuter. Häll svampspadet i köttgrytan och rör om. Tillsätt mer smör i stekpannan med svampen, rör om och bryn svamp och lök på högsta värme tills det fått fin färg. Smaka av grytan med senap, salt, peppar och kinesisk soja. Häll svamp- och lökblandningen över grytan vid servering. Gott tillsammans med pressad potatis och gelé.
Förra veckan lagade jag den här goda rätten med fläskfilé ochkantareller. Skär fläskfilén i en cm tjocka skivor, bryn köttskivorna i smör och krydda med salt och svartpeppar
Zucchinipasta och ostsås med gula kantareller . Häll i durkslag och toppa med riven parmesan. Vi lyxade till det med lite extra mycket gula kantareller
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.