Fläskfilégryta med svamp och äpple
www.hemtrevligt.se
www.hemtrevligt.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 700 g fläskfilé
  • 1 salt och svartpeppar
  • 1 smör
  • 12 st gula lökar
  • 1150 g champinjoner
  • 12 dl vatten
  • 12 dl vispgrädde
  • 13 msk kalvfond
  • 12 msk fransk senap
  • 11 msk majsstärkelse
  • 12 st röda äpplen
  • 1 äppelklyftor
  • 1 lingon
  • 1 persilja
  • 1700 g fläskfilé salt och svartpeppar smör till stekning 2 st gula lökar 150 g champinjoner eller trattkantareller 2 dl vatten 2 dl vispgrädde 3 msk kalvfond 2 msk fransk senap 1 msk majsstärkelse 2 st röda äpplen Topping äppelklyftor lingon persiljaPutsa och skiva köttet. Krydda med salt och peppar. Stek köttet i smör på båda sidorna. Flytta över till en gryta.
  • 1 Skala och klyfta löken. Ansa svampen och dela den ev i mindre bitar. Fräs lök och svamp blanka i smör. Lägg över i grytan.
  • 1 Tillsätt vattnet och rör om. Häll över vattnet i grytan. Häll grädde, fond och senap i grytan och rör om. Koka under lock i ca 10 minuter. Red av med majsstärkelse.
  • 1 Kärna ur och klyfta äpplena och lägg ner dem i grytan. Smaka av med salt och peppar. Sjud vidare i ca 5 minuter.
  • 1 Topping: Toppa med äppelklyftor, lingon och persilja.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.