7 olika kryddsmör till vilt
recept.viltmat.nu
recept.viltmat.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g smör rumsvarmt
  • 11 msk färsk dragon hackad
  • 11/2 schalottenlök finhackad
  • 15 droppar rödvinsvinäger
  • 1 salt och peppar
  • 15 klyftor vitlök rostade 20 minuter i 150° ugn och sedan mosade
  • 15 droppar sherryvinäger eller rödvinsvinäger
  • 11 msk kapris hackad
  • 11 tsk citronsaft och gärna lite rivet citronskal
  • 11 vitlöksklyfta pressad
  • 11 sardell
  • 11 msk grönpeppar hackad
  • 11/2 tsk rivet citronskal
  • 11 tsk worchestershiresås
  • 1100 g smör rumsvarmt och vispat
  • 150 g Västerbottenost eller parmesan
  • 15 droppar tabasco
  • 1150 g smör rumsvarmt
  • 11 msk citronsaft
  • 11 krm senapspulver
  • 11 krm paprikapulver
  • 11 krm riven pepparrot
  • 11-2 tsk blandade örtkryddor oregano, timjan, mejram, salvia
  • 12-3 msk blandade färska örter t ex persilja, timjan, salvia, rosmarin, oregano
  • 11/2 citron, 1 msk saft Stek snittytan på citronen i stekpannan en stund, så blir citronsaften lite sötareOavsett vilken kryddblandning du väljer: Rör ihop alla ingredienser i en skål och forma till en rulle. Rulla in i smörpapper och lägg i kylskåp och låt stå några timmar eller över natten. Skär sedan till portionsbitar som du lägger på det varma köttet. Kryddsmör som blir över går utmärkt att spara i frysen. Om du vill imponera extra på gästerna vispar du smöret så att det blir vitt och luftigt, och formar i stället smöret som ett ägg och lägger det på köttet.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.