15 klyftor
vitlök rostade 20 minuter i 150° ugn och sedan mosade
15 droppar
sherryvinäger eller rödvinsvinäger
11 msk
kapris hackad
11 tsk
citronsaft och gärna lite rivet citronskal
11 vitlöksklyfta
pressad
11
sardell
11 msk
grönpeppar hackad
11/2 tsk
rivet citronskal
11 tsk
worchestershiresås
1100 g
smör rumsvarmt och vispat
150 g
Västerbottenost eller parmesan
15 droppar
tabasco
1150 g
smör rumsvarmt
11 msk
citronsaft
11 krm
senapspulver
11 krm
paprikapulver
11 krm
riven pepparrot
11-2 tsk
blandade örtkryddor oregano, timjan, mejram, salvia
12-3 msk
blandade färska örter t ex persilja, timjan, salvia, rosmarin, oregano
11/2 citron,
1 msk saft Stek snittytan på citronen i stekpannan en stund, så blir citronsaften lite sötareOavsett vilken kryddblandning du väljer: Rör ihop alla ingredienser i en skål och forma till en rulle. Rulla in i smörpapper och lägg i kylskåp och låt stå några timmar eller över natten. Skär sedan till portionsbitar som du lägger på det varma köttet. Kryddsmör som blir över går utmärkt att spara i frysen. Om du vill imponera extra på gästerna vispar du smöret så att det blir vitt och luftigt, och formar i stället smöret som ett ägg och lägger det på köttet.
4 2 dl smetana 1 msk fransk grovkornig dijonsenap 1 msk riven pepparrot salt peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Få saker är så enkla och samtidigt så användbara som ett riktigt gott kryddsmör. Smör kan stå framme till apokalypsen utan att bli dåligt (i princip), så oroa dig inte för det
För att mildra chilipastan lite samt att tillföra fräschör och viss sötma har jag i ett äpple. Grovhacka chili, lök, vitlök och äpple, lägg i en liten kastrull och koka upp tillsammans med vinägern och vattnet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.