Sussis Kokbok.

Sussis Kokbok.

Nötkolarutor

Nötkolarutor

Ingredienser 1 sats 2 satser 3 satser 4 satser 5 satser 6 satser 7 satser 8 satser 9 satser 10 satser 11 satser 12 satser 13 satser 14 satser 15 satser 16 satser 17 satser 18 satser 19 satser 20 satser Botten 100 gram smör 2 st ägg 2 dl socker 1,5 dl vetemjöl 4 msk kakao 1 krm salt Kolafyllning 150 gram hasselnötter , ca 2,5 dl 2 burk(ar) mjölk , kondenserad, sötad, à 395 gram 50 gram smör 2 msk sirap , ljus Topping 200 gram choklad Köp receptet
Zeinas börek med färs

Zeinas börek med färs

ca 500 g filodeg, kyld 500 g köttfärs (eller veggiefärs) 2 gula lökar 1 knippe färsk bladpersilja (eller färsk spenat) 1 msk paprikapulver salt svartpeppar
Leilas jättegoda kolasnittar

Leilas jättegoda kolasnittar

100 g smör, mjukt 1 dl strösocker 2 msk ljus sirap 2,25 dl vetemjöl 0,5 tsk bikarbonat 1 tsk vaniljsocker 1 tsk malen ingefära
Saffransbiscotti

Saffransbiscotti

100 g smör 0,5 g saffran 1,5 dl (90 g) sötmandel 1,5 dl strösocker 2 st ägg 1 tsk bakpulver 5 dl (300 g) vetemjöl
Saffransdrömmar

Saffransdrömmar

100 g smör. 3 dl strösocker. 1 msk vaniljsocker. 1 dl majsolja. 0. 5 g saffran. 1 st sockerbit. 4 dl vetemjöl. 1 tsk hjorthornssalt
Fruktkaka

Fruktkaka

1. Skär bort stjälkfästet från fikonen. Hacka aprikoser, dadlar och fikon ganska fint. 2. Häll spriten över frukten och låt stå minst 10 timmar
Lepinjabröd

Lepinjabröd

Lös upp jästen och socker med ljummet vatten. Tillsätt olja och blanda. Blanda i mjöl och salt. Knåda degen en bra stund, gärna i bakmaskin i ca 10 min
Cevapi med kajmak

Cevapi med kajmak

CevapiRiv eller mixa löken tills det blir en fin massa. Pressa eller riv vitlöksklyftorna. Lös upp bikarbonatet med kolsyrat vatten