Sussis Kokbok.

Sussis Kokbok.

Rådjursstek boulangère

Rådjursstek boulangère

2 kg rådjursstek 8 klyftor vitlök, skalade och halverade på längden 2 kvistar rosmarin 8 enbär, grovkrossade olivolja salt peppar 1 kg mjölig potatis, skalad och skivad i ca 1/2 cm tjocka skivor 2 gula lökar, skalade och skivade 2 klyftor vitlök, skalade och skivade 2 timjankvistar 3 lagerblad 0,5 msk strösocker 3 dl viltfond (okoncentrerad) 1 dl vitt vin 33 cl ljus öl salt peppar
Svampsås utan grädde

Svampsås utan grädde

400 gram svamp som champinjoner. 0,5 gul lök. 0,5 vitlök. 40 gram smör. 1,5 msk vetemjöl. 3 dl mjölk. 1 grönsaksbuljongtärning
Plommonpaj med mandel och blåbär

Plommonpaj med mandel och blåbär

Mördeg90 g florsocker [2 dl] 270 g vetemjöl [4,5 dl] 180 g smör 55 g ägg [1]. Frangipane200 g saltat smör, rumstempererat 200 g strösocker 2 ägg 200 g mandelmjöl ca 1 dl blåbär (svenska, går även bra att utesluta) 10-12 plommon (jubieumsplommon)