Grilla vildsvin. Först sous vide, sedan på grillen!
recept.viltmat.nu
recept.viltmat.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Med en Sous Vide-stav låter du köttet bli tillagat i vatten på den temperatur du vill uppnå. Här tillagas en bit bogstek och en fransyska av vildsvin i zippåsar, fästa på kastrullkanten med klädnypor. Sous viden är ställd på 60 grader, och köttet får ligga där i 5-6 timmar. Har du inte tillgång till en Sous-Vide-stav, kan du prova att lägga köttet i en Zippåse i vattenbad i ugnen ca 80 grader över natten eller minst 12 timmar.
  • 1 När köttet plockas ut ur plastpåsarna är det grått och tråkigt. Det behöver en fin grillyta innan servering.
  • 1 Torka av köttet ordentligt innan du lägger det på grillen. Salta och peppra och låt köttet få en fin stekyta.
  • 1 Nedan serveras det tunt skivade vildsvinsköttet på en asiatisk sallad. Lägg gurka, mango, coctailtomat, salladslök, tunt skivad chili i tallriken. Strö på lite jordnötter, färska korianderblad och gärna sesamfrön. Blanda en dressing med fisksås, socker och limesaft och häll på salladen. Lägg till sist på det skivade vildsvinsköttet.
  • 1 Att servera tunt skivat vildsvinskött med italiensk gremolata som på bilden nedan är gott. Gremolatan gör du genom att hacka persilja och blanda med flingsalt, olivolja, rivet citronskal och pressad vitlök. Skiva vildsvinsköttet tunt och ringla över gremolata.
  • 1 När vildsvinsköttet först tillagas Sous Vide blir det jämnt rosa från kant till kant.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.