1 ev.
maizenamjöl till redningSkär köttet i 3x3 cm stora bitar. Strimla bacon. Skala och skär morötterna i stora bitar. Hacka löken. Stek bacon i en stekpanna och lägg över det i en gryta. Bryn köttet i baconfettet (ta inte för mycket kött åt gången) och flytta över det till grytan. Låt även grönsakerna fräsa en stund i fettet. Koka ur stekpannan med vatten och häll det i grytan. Häll i vinet. Krydda med salt, peppar, örtkryddor, lagerblad, vitlök och apelsinskal. Lägg i buljongtärningen och tomatpuré. Koka grytan sakta under lock tills köttet är mört, cirka 1,5 timmar eller 45 minuter med tryckkokare. Skär svampen i stora bitar och låt dem koka med de sista 10 minuterna. Red grytan med maizena om det behövs. Strö över hackad persilja. Smaka av.
4 500 g högrev olja (till stekning) 4 schalottenlökar 3 röda paprikor 1 chili 4 pressade vitlöksklyftor 1 tsk spiskummin 2 tsk paprikapulver 3 msk kalvfond 5 dl vatten 6 medelstora potatisar 3 msk tomatpuré salt peppar 2 dl rysk yoghurt (17%) ev färsk timjan Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Pulled älg slår pulled pork med hästlängder. Vi åt det tillsammans med sallad och vitlökssås. Hacka de färska kryddorna och blanda ihop med resten av ingredienserna
I frysen just nu finns ju både älg och dovhjort, så varför inte testa grava båda. som jag delade i två delar och sedan en påse med två små rullar från dovhjort på kanske två hekto var
Börja med att koka makaronerna, skölj dem i kallt vatten och låt dem kallna. Blanda sen skorpsmulorna med mjölken, den rivna löken, pressade vitlöken samt alla kryddorna
Och så ner med kryddorna, mortla enbären lite. Det är ju säsong för älg och annat vilt. Och till hade vi kokt nakenhavre med fräst morot, lök, kålrot och massor av gula kantareller
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.