Börges Rysargryta med älg
recept.viltmat.nu
recept.viltmat.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg grytbitar av älg
  • 11 paket bacon
  • 12 stora gula lökar
  • 11 stor morot
  • 13 dl vatten
  • 13 dl rött vin
  • 12 lagerblad
  • 11 tsk timjan, torkad
  • 11 tsk oregano, torkad
  • 12 vitlöksklyftor pressade
  • 12 bitar apelsinskal skurna med potatisskalare
  • 11 buljongtärning
  • 13 msk tomatpuré
  • 1200 gram färska champinjoner
  • 11 msk bladpersilja hackad
  • 1 salt
  • 1 grovmalen svartpeppar
  • 1 ev. maizenamjöl till redningSkär köttet i 3x3 cm stora bitar. Strimla bacon. Skala och skär morötterna i stora bitar. Hacka löken. Stek bacon i en stekpanna och lägg över det i en gryta. Bryn köttet i baconfettet (ta inte för mycket kött åt gången) och flytta över det till grytan. Låt även grönsakerna fräsa en stund i fettet. Koka ur stekpannan med vatten och häll det i grytan. Häll i vinet. Krydda med salt, peppar, örtkryddor, lagerblad, vitlök och apelsinskal. Lägg i buljongtärningen och tomatpuré. Koka grytan sakta under lock tills köttet är mört, cirka 1,5 timmar eller 45 minuter med tryckkokare. Skär svampen i stora bitar och låt dem koka med de sista 10 minuterna. Red grytan med maizena om det behövs. Strö över hackad persilja. Smaka av.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.