Viltkebabspett
recept.viltmat.nu
recept.viltmat.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g viltfärs av hjort, älg, rådjur eller vildsvin
  • 13 msk ströbröd
  • 14 msk mjölk
  • 11 st gul lök riven
  • 11 st vitlök pressad klyfta
  • 1½ tsk paprikapulver
  • 1½ tsk spiskummin
  • 1 salt & peppar nymald
  • 12 dl naturell yoghurt krämig
  • 1½ st vitlök klyfta
  • 11 st citron rivet skal
  • 1 salt
  • 11 ask cocktailtomater
  • 11 kruka romansallad
  • 11 st gurka
  • 1 färska örterBlanda ströbröd, mjölk, lök, vitlök och kryddor. Låt svälla några minuter. Lägg i färsen, salta och peppra och blanda till en jämn fast smet. Gör ett stekprov och justera smaken.
  • 1 Forma till avlånga stora bullar. Stek i rikligt med smör tills de är gyllene och lätt genomstekta. Trä på spett och lägg på ett stort uppvärmt fat.
  • 1 Blanda alla ingredienser och smaka av med salt.
  • 1 Arrangera spett, tomat, sallad, gurka. örter och sås på ett stort fat.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.