Kött

Kött

Ren med palsternackskräm och pumpapuré

Ren med palsternackskräm och pumpapuré

Blåbärssås2 rödlökar 75 cl rött vin 5 kvistar timjan 2 dl blåbär 1 l kalvfond 2 msk mörk maizena 1 tsk salt svartpeppar (efter smak) ca 50 g smör
Mustig äppelgryta med fläskkött och rosmarin

Mustig äppelgryta med fläskkött och rosmarin

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 800 gram fläskkarré , i grytbitar 1 msk maizena 6 dl äppelmust 4 st rosmarinkvist(ar) 4 st persiljekvistar 2 st lagerblad 200 gram champinjoner 1 st rödlök(ar) 1 st äpple(n) 1 odefinierad salt 9 dl kalvbuljong 2 st palsternacka(or) 2 st morot 10 st lökar , små 1 odefinierad vitpeppar potatismos
Råbiff à la Angie

Råbiff à la Angie

Finhacka löken, rödbetor och kapris. Knåda köttet i en bunke och tillsätt lite vatten. Blanda i den den hackade löken, rödbetor och kapris och dijonsenap
Kabsa – saudiarabisk risrätt

Kabsa – saudiarabisk risrätt

1 tsk torkad 400 gram krossade tomater 1 st apelsin(er) , saften + lite skal 1 gram saffran , (2 kuvert) 2 tärning(ar) köttbuljong 5 dl vatten , kokhett 2 st noomi , (torkade limefrukter) 6 dl basmatiris , av god kvalitet Smaksättning 2 st kanelstänger 2 st lagerblad 1 msk Smoked paprika 2 tsk gurkmeja 1 tsk hel nejlika 5 st gröna kardemummakapslar 0 salt 0 svartpeppar Garnering 10 gram Mat & Bak smör 2 dl sultanrussin 2 dl blandade nötter , t
Pilsnerbräserad högrev med gurksallad och senapskräm

Pilsnerbräserad högrev med gurksallad och senapskräm

Pilsnerbräserat högrev1,5 kg högrev 1 gul lök 1 king solo vitlök 30 g smör 3 msk olivolja 1 Melleruds Alkoholfria Pilsner 0,5% 1 förp barbequesås 2 tsk rökt paprikapulver 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar
Sallad på flankstek med dijondressing

Sallad på flankstek med dijondressing

600 g flankstek 1 l plockad sallad 100 g färska champinjoner, skivade 2 tomater, i klyftor 10 cm gurka, i tärningar 2 avokador, i grova bitar 100 g sockerärtor, tunt strimlade 3 msk dijonsenap 3 msk vitvinsvinäger 2 dl olivolja 2 msk vatten salt peppar smör, att steka i timjankvist till stekning
Älgstek

Älgstek

Skär upp älgsteken tvärs mot köttfibrerna i så tunna skivor du kan och lägg upp på fat. 16 dl buljong från köttgrytan. Älgsteken är klar när innertemperaturen på köttet är 74 grader
Tagliata på ryggbiff

Tagliata på ryggbiff

Tomater250 g tomat, mixade (små i olika färger) olja salt peppar. 1Ryggbiff800 g ryggbiff salt svartpeppar 300 g kantareller, smörstekas med salt och peppar 1 förp rucolasallad 1 dl pumpakärnor, rostade och salta 100 g parmesanost
Thiébou yapp med jollofris

Thiébou yapp med jollofris

kött, kalv- eller lammframdel. Bryn köttet i den varma oljan tills det fått färg och vätskan kokat ner