Kött

Kött

  • 383 Recept
Rostbiff och rödvinssky

Rostbiff och rödvinssky

Bryn smöret i stekpanna och bryn hela köttbiten på alla sidor. Salt och peppra under tiden du vänder köttet
Coeur de filet provencale, Gabriel Jonssons recept

Coeur de filet provencale, Gabriel Jonssons recept

Bryn köttet runt om tills det fått bra med färg. Ös köttet. Låt köttet gå klart i ugnen på 160 grader till en innertemperatur på 52 grader. Ta ut köttet ur ugnen och låt den vila upp till ca 55 grader (för medium)
Rostbiff

Rostbiff

Tänk 25 minuter per kilo kött, då blir den härligt röd inuti. Sätt ugnen på 200 grader och gnid in steken med olivolja, salt, peppar och rosmarin
Nils-Eriks lasagne med kött

Nils-Eriks lasagne med kött

Varva köttsås, béchamelsås och bröd i en ugnsfast form. Du kan byta ut köttet mot långkok på högrev. 1. Hacka löken och fräs i smör tills den fått gyllene färg, tillsätt tomatpuré fräs och fräs i någon minut
Chili con carne

Chili con carne

Bryn köttet i smör i en stekpanna. Blanda i köttet. Häll på porter och eventuellt lite vatten, vätskan ska täcka kött och grönsaker
Per Morbergs oxrullader i gräddsås

Per Morbergs oxrullader i gräddsås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Gräddsås 0 st buljong , från rullladerna 3 dl vispgrädde 1 msk svartvinbärsgelé 0 st salt 0 st vitpeppar Rullader 500 gram lövbiff 9 dl vatten 3 msk oxfond , koncentrerad 50 gram cornichons 1 paket bacon 2 msk dijonsenap 0 st salt 1 st gul lök(ar) 1 st morot 2 msk tomatpuré 0 st vitpeppar Tillbehör 150 gram sockerärtor 800 gram potatis(ar) 1 svartvinbärsgelé Köp receptet Näringsvärde Kcal
Carnita – kryddig karré

Carnita – kryddig karré

Blanda paprikapulver, cayennepeppar, svartpeppar, chilipulver, oregano och salt och gnid in köttbitarna med kryddblandningen
Norrländsk kebab

Norrländsk kebab

Hittade ett mycket gott recept på hemsidan för Vindelnrökt sidfläsk. Passar kanske bäst på sommaren och tillagad över öppen eld men nu är det 1 meter snö ute och man behöver påminnas om sommaren
Högrevsburgare med två goda majonäser

Högrevsburgare med två goda majonäser

Idag bjuder köket på saftiga högrevsburgare. Kan vara något av det godaste jag vet faktiskt. Vi toppar med härliga tillbehör och självklar en maffig majonäs därtill
Fläskfiléröra i pitabröd

Fläskfiléröra i pitabröd

Strimla köttet och fräs i smör. 1 köttbuljongtärning. 1 köttbuljongtärning 2 dl creme fraiche. Pitabröd är ju alltid najs att fylla med något gott och den här röran är supersmarrig