Kött

Kött

  • 402 Recept
Ryggbiff med dragonsås!

Ryggbiff med dragonsås!

man önskar sin köttbit. Ryggbiff. som får ligga framme. ca 15 minuter innan tillagning. Jag bankar ut den. Steker på medelhög värme
Citrus i maten: Fläskfilé med apelsinsås

Citrus i maten: Fläskfilé med apelsinsås

Fläskkött och citrus gifter sig bra med varandra – prova den här utsökta och lättlagade rätten som passar lika bra till vardags som till fest
Filé Provencale på fläskfilé

Filé Provencale på fläskfilé

Lägg i köttet. Rör om, koka upp och sjud cirka 5 minuter tills köttskivorna är färdiglagade. Skär filén i 2 centimeter tjocka skivor
Chili con carne

Chili con carne

Bryn färsen eller köttbitarna i olja hälften i taget i en stekpanna. Stek löken och sedan paprikan någon minut vardera och lägg över med köttet
Rostbiff och rödvinssky

Rostbiff och rödvinssky

Bryn smöret i stekpanna och bryn hela köttbiten på alla sidor. Salt och peppra under tiden du vänder köttet
Coeur de filet provencale, Gabriel Jonssons recept

Coeur de filet provencale, Gabriel Jonssons recept

Bryn köttet runt om tills det fått bra med färg. Ös köttet. Låt köttet gå klart i ugnen på 160 grader till en innertemperatur på 52 grader. Ta ut köttet ur ugnen och låt den vila upp till ca 55 grader (för medium)
Rostbiff

Rostbiff

Tänk 25 minuter per kilo kött, då blir den härligt röd inuti. Sätt ugnen på 200 grader och gnid in steken med olivolja, salt, peppar och rosmarin