Viltfärsbiffar med morotslåda och grönpepparsås.
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 10 stycken
  • 500 g viltkött, vi tog bog av dovhjort
  • 140 g rökt sidfläsk eller bacon
  • 140 g gul lök
  • ½ msk salt
  • svartpeppar
  • 1 krm malen ingefära
  • 5 tsk hackad torkad grönpeppar
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2½ dl kalvfond
  • 3 dl vispgrädde
  • salt och vitpeppar
  • 3 rejäla morötter, skalade och grovt rivna
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 3 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • nymald svartpeppar
  • smör
  • Inlagd isbergssallad
  • 1 litet huvud isbergssallad
  • ½ gurka utan kärnor
  • 2½ dl vatten
  • 2½ dl 12% ättika
  • 1 dl socker
  • 1 tsk salt
  • Rör samman ättika, vatten, socker och salt. Rör till socker och salt har lösts upp i vätskan.
  • Skär sallad och gurka i mindre bitar och lägg ner i inläggningslagen.
  • Täck över skålen och ställ den kallt minst en timme.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.