Matjessilltårta och jordgubbar
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Matjessilltårta
  • 200 g kavring
  • 75 g smält smör
  • 1-1½ burk á 200 g matjessill
  • 1 rödlök 250 g kesella
  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl hackad dill
  • 4 gelatinblad Smula sönder kavringen och blanda den med det smälta smöret.
  • Tryck ut degen i botten på en rund spingform, ca 24 cm Kör lök och sill i mixer eller finhacka båda och blanda samman.
  • Blanda ner dill, kesella och gräddfil och rör samman ordentligt.
  • Smaka av med ev lite spad från sillen.
  • Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 5 minuter och smält sedan, utan att krama ur dom, i en gryta. Rör ner gelatinet i sillröran och slå sedan ner röran i formen och ställ kallt minst två timmar.
  • Tips på garnering; rädisor, rödlök, dillvippor eller gräslök.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.