4 gelatinblad
Smula sönder kavringen och blanda den med det smälta smöret.
Tryck ut degen i botten på en rund spingform, ca 24 cm Kör lök och sill i mixer eller finhacka båda och blanda samman.
Blanda ner dill, kesella och gräddfil och rör samman ordentligt.
Smaka av med ev lite spad från sillen.
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 5 minuter och smält sedan, utan att krama ur dom, i en gryta. Rör ner gelatinet i sillröran och slå sedan ner röran i formen och ställ kallt minst två timmar.
Tips på garnering; rädisor, rödlök, dillvippor eller gräslök.
Skölj och rensa jordgubbar, skär i skivor. De ska bli lite brända och sjunka ihop. Riv salladsbladen lite och blanda med paprikan, jordgubbaroch dressingen
Skölj och ansa jordgubbarnaoch skär dem i bitar. Vispa grädden tjock och fluffig. Blanda flädersaft och sirap med citronmeliss och ringla över jordgubbarna
Rensa och skiva jordgubbarna. Vispa mascarponen med florsocker och vatten. Häll i mascarponen över digestivekexen toppa med jordgubbarna + lite krossade digestive kex
Rör om jordgubbarna en gång till och lägg i botten av springormen. När kakan är klar tar du ut den från ugnen och låter den svalna lite i rumstemperatur
Ansa jordgubbarnaoch skär dem i mindre bitar. Ansa rabarbern och skär den i mindre bitar. Krama ur vattnet från gelatinbladen och lägg ner dem i kastrullen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.