4 gelatinblad
Smula sönder kavringen och blanda den med det smälta smöret.
Tryck ut degen i botten på en rund spingform, ca 24 cm Kör lök och sill i mixer eller finhacka båda och blanda samman.
Blanda ner dill, kesella och gräddfil och rör samman ordentligt.
Smaka av med ev lite spad från sillen.
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 5 minuter och smält sedan, utan att krama ur dom, i en gryta. Rör ner gelatinet i sillröran och slå sedan ner röran i formen och ställ kallt minst två timmar.
Tips på garnering; rädisor, rödlök, dillvippor eller gräslök.
Supergod var den som sagt så spara receptet och gör den till midsommar. Liiiite väl sent kommer här receptet på den supergoda matjessilltårtan som jag gjorde till påsk
Skölj och rensa jordgubbar, skär i skivor. De ska bli lite brända och sjunka ihop. Riv salladsbladen lite och blanda med paprikan, jordgubbaroch dressingen
Sill, potatis ochjordgubbar står på menyn. Dags att snöra på sig folkdräkten, leta upp knätofsarna, ett dragspel och en midsommarstång och ge sig ut i dansen
Jag hade gjort en matjessilltårta som jag hade med mig och laxsnittar. Påsken är ju i full gång och jag hoppas att ni har det riktigt bra med massa god mat och påskägg
Skölj och ansa jordgubbarnaoch skär dem i bitar. Vispa grädden tjock och fluffig. Blanda flädersaft och sirap med citronmeliss och ringla över jordgubbarna
Blanda det smälta smöret med kavringsmixet och tryck ut smeten i en rund form. Blanda den hackade matjessillen, lite spad från burken, gräddfil, crème fraiche och löke i en bunke
Delas jordgubbarna i mindre bitar och pressa limesaften över dem. Både stora och små gillade det. Jag gjorde en läskande efterrätt när vi grillade för några dagar sedan – limemarinerade jordgubbar med citronfluff
Nu är sommaren verkligen här och våra första svenska jordgubbar har börjat dyka upp på sina håll. Personligen har jag alltid hembakta maränger liggandes, men har man inte det eller lust att göra egna maränger så går det självklart att även använda köpta maränger eller varför inte springa förbi ett konditori och köpa fina maränger där
Rensa och skiva jordgubbarna. Vispa mascarponen med florsocker och vatten. Häll i mascarponen över digestivekexen toppa med jordgubbarna + lite krossade digestive kex
Skölj jordgubbarnaoch skär dem sedan i lagom bitar, dvs så stora du nu vill ha dem. Jag är inte så förtjust i kokt jordgubbssylt, men rårörd är ju som att äta en bit sommar, mycket fräschare, syrligare och godare
Doppa jordgubbarna i chokladen och vänd dem i strösslet, nötterna eller kokosen. Hacka och smält chokladen, antingen i en skål i mikron eller över vattenbad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.