Lax är en självklarhet på julbordet för mig och idag är min gravadelax klar. Fördela sedan chili och limeskal på laxbitarnaoch lägg den andra laxbiten ovanpå den andra
Jag gav ju er lite tips på olika smaksättningar för gravadlax i ett tidigare inlägg, idag gjorde jag en klassiskt gravadlax, dvs med smaksättningen vitpeppar och dill
Jag älskar verkligen gravadlaxoch bäst är den på en hårdbrödmacka. Det är så mycket godare än att köpa färdiggravadoch det är inte speciellt svårt heller
Strimla laxenoch servera tillsammans med salsan och en bit bröd. Eftersom vi närmar oss helgen så tänkte vi att det kanske skulle passa fint med en god förrätt som ni kan ha och smaska i er
TIMJAN OCHBLODAPELSINGRAVADLAX MED SENAPSSÅS. På mitt julbord, får den gravadelaxen en given plats. Blanda socker, salt, vitpeppar och timjan och gnid in det runt om hela laxbiten
Du gör den lätt och den är så mycket godare än de färdiggravade skivor som ligger i kyldisken. Blanda salt, socker, och peppar och gnid in laxbitarna med blandningen
Gårdagens påskmiddag var inte alls någon påskmat utan vi hade bestämt oss för att grilla istället men däremot så hade vi en riktig påsklunch med gravadlaxoch sill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.