1. Bryn köttet i en stekgryta. 2. Tillsätt grönsakerna, kryddorna samt kantarellerna. 3. Slå över vattnet, fonden och vinägern och låt puttra i ca 1,5 timme
Ingredienser Portioner. 6 1 1/3 kg grytbitar av vilt t ex älg, rådjur matfett salt och svartpeppar 2 tsk paprikapulver 1 lagerblad 5 enbär ca 3 msk vetemjöl 3 dl rött vin 1/4 dl konc viltfond (på flaska) 3 1/2 dl vatten 4 gula lökar 1 stor paprika 400 g kantareller eller annan svamp 2 dl vispgrädde 3 msk tomatpuré lite soja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kinesisk soja 20 % rabatt ICA Asia 150 ml Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Asiatiska såser 10 % rabatt Santa Maria 200 - 500 ml Mer info Ladda kupong
Jag gjorde järparna på älgfärs, men det borde passa lika bra med vilken god färs som helst du har i frysen vildsvinsfärs, rådjursfärs, lammfärs eller blandfärs
Har du inte möjlighet att själv mala kött så går det naturligtvis bra att köpa färdigmalt viltkött. 500 g viltkött, vi tog bog av dovhjort. 500 g viltkött, vi tog bog av dovhjort
Älgfärsbiffar. 4 port. 800 g älgfärs (utblandad med späck, se längre ner i inlägget)1 st gul lök1 ägg3 krm salt1 krm svartpeppar1 krm vitpeppar1 pressad vitlöksklyftarapsolja & smör
Hoppsan så var det redan lördag minsann. Inte vilken lördag som helst är det, det är den sista för denna månaden och den är härligt vårlig och solig, i alla fall i här nere i Skåneland
Hjort, kantareller och trumpetsvamp i en härlig kombination, kryddad med både enbär och rosépeppar. Helt enkelt en suverän höstgryta att njuta av i höstmörkret, tillsammans med ett gott rödvin så är fredagsmiddagen fixad
Hittade en bit hjortkött långt in i frysen och det passar väl bra så här i höstrusket. Ytterlår lämpar sig utmärkt till ett långkok i gryta så det fick det bli
De här biffarna är inspirerade av ett recept från fantastiske kocken Leif Mannerström. Jag hade fått underbar hjortfärs från goda vänner efter jakt och funderade på hur jag skulle göra när jag hittade ett recept på älgfärsbiffar