Viltkött

Viltkött

  • 22 Recept
Viltgryta med smak av Kantarell

Viltgryta med smak av Kantarell

1 kg rådjur eller hjortbog, skurna i tärningar (ca 3 x 3 cm). 1smör att steka i. 13 st morötter, skalade och grovslantade
Viltgryta med grönsaker

Viltgryta med grönsaker

Skär köttet i bitar, ca 2x2 cm. Bryn dem i smör. Lägg över i en gryta. Salta och peppra. Finhacka löken. Skär selleri och morot i små tärningar

Viltgryta med smak av Kantarell

1. Bryn köttet i en stekgryta. 2. Tillsätt grönsakerna, kryddorna samt kantarellerna. 3. Slå över vattnet, fonden och vinägern och låt puttra i ca 1,5 timme
Jägargryta med svamp

Jägargryta med svamp

Ingredienser Portioner. 6 1 1/3 kg grytbitar av vilt t ex älg, rådjur matfett salt och svartpeppar 2 tsk paprikapulver 1 lagerblad 5 enbär ca 3 msk vetemjöl 3 dl rött vin 1/4 dl konc viltfond (på flaska) 3 1/2 dl vatten 4 gula lökar 1 stor paprika 400 g kantareller eller annan svamp 2 dl vispgrädde 3 msk tomatpuré lite soja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kinesisk soja 20 % rabatt ICA Asia 150 ml Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Asiatiska såser 10 % rabatt Santa Maria 200 - 500 ml Mer info Ladda kupong
Ugnstekta paprikor med viltfärs

Ugnstekta paprikor med viltfärs

Koka riset enligt anvisningarna på paketet. Hacka lökarna och bryn tillsammans med köttfärsen. Krydda och blanda ner riset väl
Viltfärsbiffar med morotslåda och grönpepparsås.

Viltfärsbiffar med morotslåda och grönpepparsås.

Har du inte möjlighet att själv mala kött så går det naturligtvis bra att köpa färdigmalt viltkött. 500 g viltkött, vi tog bog av dovhjort. 500 g viltkött, vi tog bog av dovhjort
Älgfärsbiffar, kökets konung!

Älgfärsbiffar, kökets konung!

Älgfärsbiffar. 4 port. 800 g älgfärs (utblandad med späck, se längre ner i inlägget)1 st gul lök1 ägg3 krm salt1 krm svartpeppar1 krm vitpeppar1 pressad vitlöksklyftarapsolja & smör
Vilda färsbiffar

Vilda färsbiffar

Nu känns det att hösten är här, mornarna är kyliga och träden börjar skifta färg från grönt till gult
Baconlindad ryggbiff med krämig gratäng.

Baconlindad ryggbiff med krämig gratäng.

Hoppsan så var det redan lördag minsann. Inte vilken lördag som helst är det, det är den sista för denna månaden och den är härligt vårlig och solig, i alla fall i här nere i Skåneland
Viltbiffar med lingonsås

Viltbiffar med lingonsås

4 port. 500 g viltfärs (tex hjort, vildsvin eller älg). 1 ägg. 1 tsk salt. 1/2 tsk peppar. 5 malda enbär. 1 tsk timjan
Höstpasta m viltkött

Höstpasta m viltkött

Har du inte rester av en Vild Rydberg tar du något annat viltkött och steker upp, t. 400- 500 gram viltkött eller renskav. 400- 500 gram viltkött
Hjort i helgen :)

Hjort i helgen :)

Japp, jag har gjort hjort i helgen. ) För ett par veckor sedan köpte vi cirka 10 kilo hjortkött av en arbetskollega till mig
Hjort med ugnsrostade rotfrukter

Hjort med ugnsrostade rotfrukter

 . Hej mina fina. Vad passar bättre som höstens mat om inte vilt. Under Östgötadagar, förra helgen, har jag inhandlat lite delikatesser
Hjortgryta med smaker från skogen

Hjortgryta med smaker från skogen

Hjort, kantareller och trumpetsvamp i en härlig kombination, kryddad med både enbär och rosépeppar. Helt enkelt en suverän höstgryta att njuta av i höstmörkret, tillsammans med ett gott rödvin så är fredagsmiddagen fixad
Gryta på ytterlår av hjort

Gryta på ytterlår av hjort

Hittade en bit hjortkött långt in i frysen och det passar väl bra så här i höstrusket. Ytterlår lämpar sig utmärkt till ett långkok i gryta så det fick det bli
Viltfärsbiffar med svampsås

Viltfärsbiffar med svampsås

De här biffarna är inspirerade av ett recept från fantastiske kocken Leif Mannerström. Jag hade fått underbar hjortfärs från goda vänner efter jakt och funderade på hur jag skulle göra när jag hittade ett recept på älgfärsbiffar