Kycklinggryta med kokosmjölk och sweetchili 2 port + matlåda
500 g
kycklingfilé i stora bitar
1 stor
schalottenlök, fint hackad
2 vitlöksklyftor,
fint hackad
1 msk
fint riven ingefära
1 stjälk
blekselleri, slantad
1 röd
paprika, hackad
1 morot,
slantad
2 msk
Asian Fond Green and fresh (Touch of taste)
2 msk
sweet chilisås
400 ml
kokosmjölk
1 lime,
fint rivet skal och saft
salt (eller fisksås)
Bryn kycklingbitarna så de får färg, ta upp och lägg åt sidan så länge du fortsätter med resten.
Bryn lök, vitlök och ingefära någon minut på medelvärme, tillsätt morot och bryn någon minut till.
Lägg tillbaka kycklingbitarna, häll i fond, kokosmjölk och sweet chilisås.
Rör om och låt småputtra ca 10 minuter, tillsätt paprika, selleri och limeskal och låt puttra ytterliggare 10 minuter Smaka av med limesaft, salt och ev. mer fond och sweet chili.
Servera med valfritt tillbehör, t.ex ris eller nudlar.
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris eller annat gryn 4 kycklingfiléer 1 msk smör eller margarin salt och peppar 1/2 msk timjan 2 dl crème fraiche 1/2 dl vatten 2 msk tomatpuré 1 hönsbuljongtärning eller kycklingfond (1 hönsbuljongtärning motsvarar 1 1/2 msk kycklingfond) 150 g sockerärtor 2 tomater Lägg till i inköpslistan
Jag bad tidigare om tips på nyttiga recept, oavsett om det är förrätt, huvudrätt eller efterrätt. Maria hörde då av sig med ett recept som låter jättegott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.