Thai-inspirerad kycklinggryta
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kycklinggryta med kokosmjölk och sweetchili 2 port + matlåda
  • 500 g kycklingfilé i stora bitar
  • 1 stor schalottenlök, fint hackad
  • 2 vitlöksklyftor, fint hackad
  • 1 msk fint riven ingefära
  • 1 stjälk blekselleri, slantad
  • 1 röd paprika, hackad
  • 1 morot, slantad
  • 2 msk Asian Fond Green and fresh (Touch of taste)
  • 2 msk sweet chilisås
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 lime, fint rivet skal och saft
  • salt (eller fisksås)
  • Bryn kycklingbitarna så de får färg, ta upp och lägg åt sidan så länge du fortsätter med resten.
  • Bryn lök, vitlök och ingefära någon minut på medelvärme, tillsätt morot och bryn någon minut till.
  • Lägg tillbaka kycklingbitarna, häll i fond, kokosmjölk och sweet chilisås.
  • Rör om och låt småputtra ca 10 minuter, tillsätt paprika, selleri och limeskal och låt puttra ytterliggare 10 minuter Smaka av med limesaft, salt och ev. mer fond och sweet chili.
  • Servera med valfritt tillbehör, t.ex ris eller nudlar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.