Vegetarisk indonesisk gryta med paneer
Toves kök
Toves kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Indonesisk gryta med paneer
  • 4 portioner 1 msk rapsolja
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta 2 normalstora morötter
  • 1 sats paneer (se här) alternativt ca 200 g halloumi eller fast tofu
  • 2 tsk röd currypasta
  • ½ tsk malen gurkmeja
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk farinsocker (kan uteslutas men balanserar smakerna)
  • 400 ml kokosmjölk (= 1 normalstor burk)
  • 1 torkat limeblad (brukar finnas bland asiatiska varor i matbutiken)
  • 200 g upptinad, fryst bladspenat
  • 1 msk tahini (sesampasta, som brukar finnas bland orientaliska/ arabiska varor i matbutiken)
  • 1 - 2 msk saft från pressad lime
  • Salt efter smak

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.