1-1½ kg kyckling 4-5 vitlöks klyftor 1 stor gul eller röd lök 3-4 cm hackad ingefära söt soja , ketchup manis 1 flaska, (Santa Marias är på 125 ml) curry pulver ca 0
Åh vad härligt att det snart är advent. Det riktigt rycker i min julkänsla och jag skulle gärna ta in jullådorna idag, men jag ska försöka hålla mig tills på lördag
Middagen idag blev en indonesisk kycklinggratäng med kokosmjölk, vitlök och mango chutney. Härliga smaker möter varandra och bjuder på en vardagsmiddag utöver det vanliga
Här om dagen åts denna kycklingrätt ovan som jag nästan hade glömt bort att man kunde laga. Kom inte ihåg vart jag hittade receptet på den sist, men som tur är hade Ida det och det var även där vi åt den första gången också, mycket gott
Den här kalasgoda grytan har smaker som är inspirerade av det indonesiska köket. Tyvärr har jag inte skrivit upp vart jag har hittat originalreceptet, men jag tror att det kommer från 'Genius Kitchen' (se här)