Indonesisk kyckling gryta a la jalkers
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1-1½ kg kyckling 4-5 vitlöks klyftor 1 stor gul eller röd lök 3-4 cm hackad ingefära söt soja , ketchup manis 1 flaska, (Santa Marias är på 125 ml) curry pulver ca 0.75 dl 4 teskedar sambal olek salt 1 burk kokosmjölk 3 dl vispgrädde (laktosfri) ca 2 dl vattenSkär kycklingen i bitar , hacka vitlök smått och hacka ingefäran smått. Hacka löken, lägg alltsammans i en stor skål eller gryta, häll på ketchup manis och curry pulver. Låt marinera en stund ,minst 40 minuter ,men gärna längre. Lägg alltsamman i en gryta och låt koka upp ,låt puttra tills kycklingen är klar. Lägg i kokosmjölken och vispgrädden späd med vatten till rätt volym. Smaka av med salt. Om du vill reda, red av med maziena. Serveras med ris och sallad

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.