1-1½ kg
kyckling 4-5 vitlöks klyftor 1 stor gul eller röd lök 3-4 cm hackad ingefära söt soja , ketchup manis 1 flaska, (Santa Marias är på 125 ml) curry pulver ca 0.75 dl 4 teskedar sambal olek salt 1 burk kokosmjölk 3 dl vispgrädde (laktosfri) ca 2 dl vattenSkär kycklingen i bitar , hacka vitlök smått och hacka ingefäran smått. Hacka löken, lägg alltsammans i en stor skål eller gryta, häll på ketchup manis och curry pulver. Låt marinera en stund ,minst 40 minuter ,men gärna längre. Lägg alltsamman i en gryta och låt koka upp ,låt puttra tills kycklingen är klar. Lägg i kokosmjölken och vispgrädden späd med vatten till rätt volym. Smaka av med salt. Om du vill reda, red av med maziena. Serveras med ris och sallad
4 4 port ris 150 g svamp (gärna gourmetmix) 250 g pak choi 1/2 förp salladslök (à 125 g) 1 röd chili 500 g kycklingfärs 1 msk olja 1 flaska hoisinsås (à 210 g) 1 dl vatten 1 msk sesamfrö Lägg till i inköpslistan
Strimla och tärnakycklingkött - rått eller grillat. Använder du rå kycklingfilé och fläskkött så fräser eller wokar du det först i en wok eller stekpanna en sak i tagetnågra minuter under omrörning- saltar och pepprar - samt lägger över på en tallrik
Skär salladen i grovabitar. Stek kycklingen på hög värme i lite olja runtom till den fått lite färg. Fräs currypastan, vitlök och ingefära i några sekunder i lite olja i en tjockbottnadkastrull
Servera med ris och de andra tillbehören i skålar vid sidan om. Se attkycklingen är färdig och smakaav om det behövs mer salt och vrid över lite svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.