1 dl
panko (asiatisk form av ströbröd) eller ströbröd
2 msk
maizena
1 ägg
svartpeppar
Riv zucchinin grovt och lägg i en djup skål.
Salta och blanda runt, låt det hela stå och vattna ur sej minst en timme.
Häll zucchinirivet i en sil, skölj av och pressa sedan ur så mycket vätska som du kan - ta i med hårdhandskarna men inte så att du har sönder silen...
Blanda zucchinin med övriga ingredienser och låt det stå och dra i kylen i 30 minuter Forma smeten till plättar som du steker i olja och smör några minuter på varje sida.
En kall sås med lite hetta passar bra att ha till, vi körde med tsatsiki och det gick kanoners.
Vi hittade vegetariskabiffar hos vår favorittant, Kim som bloggar på "Tant Russins bak", ochbiffarna hade gjort en lång resa med flera mellanlandningar innan dom hamnade i Kims kök
Med fördel använder du potatis som är kokt i förväg så slipper du råsteka klyftorna i en halv evighet, det är mitt bästa tips när det gäller den här rätten som känns fräsch och nyttig, trots stekt potatis om du inte använder färdigkokt
Jag blev så himla inspirerad av min vän & kollega som hade testat att göra biffarmed zuccini. Got inspired by my friend & colleague who had tried to make patties with zucchini
Gräddstuvade vegetariska köttbullar med hasselbackspotatis, pressgurka och rårörda lingon. Strö över lite socker och lägg åt sidan i en skål medan du steker biffarna, även denna gång i massor av smör (ser ni mönstret
Idag skulle jag laga en grönsaksgratäng med köttfärs, men någon gång under matlagandet fick jag för mig att vi inte hade någon färs hemma och plockade fram quorn ur frysen
Förutom kåldolmar är det här min favoriträtt när det gäller husmanskost, just därför blev jag löjligt mallig när jag lyckades få till ett par vegetariskabiffar som blev alldeles perfekta i konsistensen
Klicka biffarna på en uppvärmd stekpanna, stek på medelvärme i rapsolja. Mixa med en stavmixer till en jämn massa, blanda sedan i de linserna du sparat vid sidan av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.