Jag gjorde min tomatsås genom att använda en burk krossade tomater av hög kvalité (annars blir såsen bara vattnig) som jag kokar upp tillsammans med oregano, havssalt och lite svartpeppar
Nu är jag sugen på att även göra min egen tahini men till det här receptet fick det bli en färdigköpt och den passade väldigt bra i morotssoppan tillsammans med fänkålsfrön och kummin
Genom att koka dem lite längre blir de lite mosigare, vilket passar perfekt till att göra biffar på. Så jag tog en paus från de vegetariska burgarna, och tänkte väl något i stil med att jag inte kunde lyckas med allt jag ville lyckas med i livet
Vi har i flera år ätit denna morotssås då och då. Fräs vitlök i en stekpanna med lite olja. En perfekt rätt om man vill ha en enklare och ”snällare” vegetarisk rätt att introducera till barnen
Förutom kåldolmar är det här min favoriträtt när det gäller husmanskost, just därför blev jag löjligt mallig när jag lyckades få till ett par vegetariskabiffar som blev alldeles perfekta i konsistensen
Lägg upp och garnera med persilja och rostade valnötter. Hacka vitlök fint och tärna tomaterna. Hetta upp olivolja och stek försiktigt vitlöken så den mjuknar men inte bränns
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.