Det är något riktigt, riktigt svulligt i kombinationen med pasta, fetaost, soltorkade tomater och en så där riktigt krämig sås som man bara får när man kombinerar tomat med grädde eller crême fraichè
Idag bjuder jag er på en vardagsrätt, kycklinggratäng med champinjoner, spenat, tomater ochfetaost. Ät gratängen som den är, med grön sallad eller något annat tillbehör som faller dig i smaken
Fetaost biffar med soltorkade tomater. Smaka av med salt och peppar. Potatissallad med sparris. Smula ner fetaosten i färsen, viltkryddan och salta och peppra efter smak
4 1/2 kruka oregano 1 vitlöksklyfta skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft) 1 silverlök 250 g gula och röda körsbärstomater 4 msk olivolja salt och svartpeppar 2 pkt fetaost (à 150 g) Till servering bröd kalamataoliver Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
eller tillhör du skaran som är lite rädda och inte riktigt törs prova mat utan kött, om du vill prova så är här inspiration att testa med ett recept som är enkelt, smakrikt och utan konstigheter
Strö över spenaten och krydda med oregano. Recepten till de flesta av rätterna jag lagade till buffén finns redan på denna blogg, men jag tänkte att jag skulle komplettera med några av de som inte finns med
Pressa ner vitlöken och tillsätt krossade tomater, vatten och buljong. Nu ni kommer ännu en vegetarisk rätt och det är en dundergod soppa med en tomatbas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.