olivolja + olja från de soltorkade tomaternaRingla lite olivolja på en ugnsplåt eller liknande. Skölj av fetaosten och lägg i mitten.Hacka de soltorkade tomaterna. Skär av ändarna på rödlöken och skär den till smaka klyftor på ledden mellan fäste och topp. Halvera nektarinerna, vrid bort kärnan och skär halvorna till klyftor.Fördela ut soltorkade tomater, lök och persika runt om fetaosten. Ringla olivolja över det hela och gärna lite av olja från de soltorkade tomaterna. Dra över ett varv svartpeppar och ställ sedan in i 225°C på över- och undervärme i 30 minuter. Har du en ugn som gräddar ojämnt, vänd på plåten efter 15 minuter.Strimla myntan och strössla ut över den färdigbakade fetaosten. Ringla eventuellt över lite extra olivolja om det behöver. Servera gärna med couscous som en komplett rätt; ta 3 dl couscous för 4 personer.
Tillsätt tomaterna, örtsaltet, svartpepparn och de torkade örterna. Vi käkade de mumsiga biffarna med kokt ris och en krämig tomatsås (se recept längre ner)
Smula ned fetaostenoch häll därefter över äggstanningen. (Vill du kan du dela körsbärstomater på hälften och sprida ut dem över spenaten med innehållet nedåt
Häll av vattnet och mixa slätt med smöret. Jag vet att det finns många som tycker att det är svårt men med lite hjälp av en termometer blir det mycket enklare att tillaga den perfekta fisken
Det är något riktigt, riktigt svulligt i kombinationen med pasta, fetaost, soltorkadetomateroch en så där riktigt krämig sås som man bara får när man kombinerar tomat med grädde eller crême fraichè
Blanda ihop en klick creme fracihe med mosad fetaostoch strimla ner soltorkad tomat. det som blev över av fetaost/soltorkadetomatblandningen samt en stor klick creme fracihe
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.