Jag använde butternutpumpa och ugnsrostade den, smaken påmindelite om sötpotatis. Första gången jag provade att laga något medpumpa och det var verkligen gott
Halvera pumpan, ta bort frön och den trådiga delen med en sked, skär köttet och skal istrimlor ca. Strö lite grovt havssalt och nymalen svartpeppar över hela rätten och avsluta med parmesan
Med hjälp av minstavmixer gjorde jag en smet av alla de ingredienser som ingickifyllningen. Jag har aldrigätitpumpa förut så det var lite extra roligt att laga denna rätt
Butternut pumpamedthaidressing och grilladkyckling. Skär pumpanimitten och ta ut alla kärnor, spara dom och stek på i en stekpanna så dom får lite färg
Lägg pumpani en bunke och mosa pumpaköttetmed en gaffel. Dela och kärna ur pumpan. Rör ner äggulor, mjöl och parmesan och blanda med lätt hand ihop det till en deg
Så den här veckans vegorätt får bli en ljummen sallad medugnsrostadpumpa, kokt durra och halloumi. Jag är inte så förtjust i att klä migiskramlig spökutstyrsel och skrämma livet ur oskyldiga små barn, men däremot är jag väldigt förtjust ipumpa och lagar gärna både soppor, varmrätter och bakverk medpumpa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.