Ugnsrostadbutternutpumpamed rotfrukter och brysselkål. Min mami sa till mig häromdagen att hon hade märkt att jag inte åt särskilt mycket grönsaker i jämförelse med innan längre
Ugnsrostade körsbärstomater. En förrätt med få ingredienser men som alla är i perfekt harmoni. Hon har nu i sommar upptäckt att getost faktiskt är mycket gott, så nu finns det ju mycket att testa på det området
Pumpan kan ätas som tillbehör, men också som huvudrätt med en matigare sallad till. Pumpa igen. Här är den tillagad på enklast tänkbara sätt, ugnsbakad och med topping av fetaost och färsk rosmarin
Pensla pumpanmed blandningen. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Toppa medpumpakärnor. Stöt chiliflakes, spiskummin och flingsalt lätt i en mortel och blanda med smör-&rapsolja
Jag använde butternutpumpa och ugnsrostade den, smaken påminde lite om sötpotatis. Första gången jag provade att laga något medpumpa och det var verkligen gott
Ugnsrostadpumpamed vitlök och örter. Rätt och slätt ugnsrostadmed bla olivolja och vitlök. Skär pumpan i bitar och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper
Halvera pumpan, ta bort frön och den trådiga delen med en sked, skär köttet och skal i strimlor ca. Strö lite grovt havssalt och nymalen svartpeppar över hela rätten och avsluta med parmesan
) samt pumpakärnor (solrosfrön för den som vill. När de var klara lade jag på getost, ringlade över honung och lite torkad rosmarin (färsk är väl kanske att föredra
Skär bort skalet på pumpan, dela pumpan och ta ut kärnorna. Blanda i skivad eller pressad vitlök, salta, peppra och blanda sedan allt tillsammans med olivolja i formen
På medpumpan och strö över solroskärnorna. Skär pumpan in halvmånar och skala bitarna. Nu ska jag sätta mig i soffan med benen högt och självdö en smula
Med hjälp av min stavmixer gjorde jag en smet av alla de ingredienser som ingick i fyllningen. Jag har aldrig ätit pumpa förut så det var lite extra roligt att laga denna rätt
Butternut pumpamed thaidressing och grillad kyckling. Skär pumpan i mitten och ta ut alla kärnor, spara dom och stek på i en stekpanna så dom får lite färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.