Så rostad potatis, sallad, lammstek i god marinad på soja, olivolja och valfria kryddor ochörter såsom chili, paprikapulver, spiskummin, salt, svartpeppar, vitlökspulver, lökpulver
Ugnsrostadbutternutpumpamed rotfrukter och brysselkål. Då kan man servera dessa grönsaker med en bit kött eller kyckling, eller till ochmed vegetariskt med en god hummus, tzatsiki, hembakat bröd och kanske lite små plock av oliver och fetaost
Häll av vattnet och torka vitlöken lätt med hushållspapper. Dressa med olivolja och salt. Med tanke på att jag lagade denna rätt i slutet av januari i år finns är det kanske inte helt lätt att hitta brysselkål nu men hey, det är snart höst igen
Lägg i en olivoljad form och rör runt med händerna så pumpabitarna blir inoljade. Pumpan kan ätas som tillbehör, men också som huvudrätt med en matigare sallad till
Jag använde butternutpumpaochugnsrostade den, smaken påminde lite om sötpotatis. Första gången jag provade att laga något medpumpaoch det var verkligen gott
Halvera pumpan, ta bort frön och den trådiga delen med en sked, skär köttet och skal i strimlor ca. Strö lite grovt havssalt och nymalen svartpeppar över hela rätten och avsluta med parmesan
Skala och tärna pumpa, morot, rödlök och betor. Lägg dem i en långpanna med hela oskalade vitlökskyftor samt tjocka halverade skivor av citronen (tvätta den ordentligt först, om den inte är eko
Ugnsrostad färskpotatis med rabarber är vid det här laget en "gammal" rätt i Miss Meister's kök. Ibland står den som ensam rätt men oftast tillsammans med någon grön grönsak, t ex gröna bönor eller som på bilden ovan, med stekt sparris och rostad vitlök
Lägg upp på serveringsfat och ät tillsammans med tex. Prova på att rosta morötter, vitlökoch flagad mandel som tillbehör till köttet eller färsbiffarna istället för den traditionella klyftpotatisen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.