Ugnsrostadbutternutpumpamed rotfrukter och brysselkål. Då kan man servera dessa grönsaker med en bit kött eller kyckling, eller till ochmed vegetariskt med en god hummus, tzatsiki, hembakat bröd och kanske lite små plock av oliver och fetaost
Rätten funkar fint även med â€gammalâ€potatis. Den tar lite tid eftersom potatisen ska bli klar i ugnen men det är ju bara vänttid och inte arbetstid
Häll av vattnet och torka vitlöken lätt med hushållspapper. Dressa med olivolja och salt. Med tanke på att jag lagade denna rätt i slutet av januari i år finns är det kanske inte helt lätt att hitta brysselkål nu men hey, det är snart höst igen
Lägg i en olivoljad form och rör runt med händerna så pumpabitarna blir inoljade. Pumpan kan ätas som tillbehör, men också som huvudrätt med en matigare sallad till
Jag använde butternutpumpaochugnsrostade den, smaken påminde lite om sötpotatis. Första gången jag provade att laga något medpumpaoch det var verkligen gott
Skala och tärna pumpa, morot, rödlök och betor. Lägg dem i en långpanna med hela oskalade vitlökskyftor samt tjocka halverade skivor av citronen (tvätta den ordentligt först, om den inte är eko
Ugnsrostad färskpotatis med rabarber är vid det här laget en "gammal" rätt i Miss Meister's kök. Ibland står den som ensam rätt men oftast tillsammans med någon grön grönsak, t ex gröna bönor eller som på bilden ovan, med stekt sparris och rostad vitlök
Så det fick bli kyckling panerad i grillchips och pasta medvitlökssmak. Som ni kanske förstår så gillar jag att panera i grillchips och det fanns med i dagens recept också
Man kan ju röra ihop det mesta och ha på fisken men idag blev det detta. God kväll. Här är det handboll som gäller för hela slanten men tänker att ja bloggar i pausen
Skär tomaterna i halvor och peta försiktigt ur kärnorna med en liten sked. Hetta upp olivolja i en stekpanna, lägg i tomaterna och fräs dem i ett par minuter, men se till att de behåller sin form
Krydda med salt och citronpeppar. Jag fick nöja mig med skolbespisningens fisk. "Hemma" har vi aldrig kunnat äta fisk pga allergi hos min pappa och sedermera min lillebror, bara doften av fisk utlöste allergi
Bröd medvitlökochörter. Jag gjorde en helt vanlig, enkel bröddeg gjord på vetemjöl, jäst och vatten som jag sedan smaksatte med basilikaolja, vitlökspulveroch lite finhackad färsk rosmarin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.