Skär halloumin i kuber och stek på medelhög värme i lite olja tills den är krispig. Den här rätten är en fortsättning av Sandra Mastios recept "Sandras grillade majskyckling med apelsin och salvia" som du hittar här på Mathem
Ugnsrostadbutternutpumpamed rotfrukter och brysselkål. Då kan man servera dessa grönsaker med en bit kött eller kyckling, eller till ochmed vegetariskt med en god hummus, tzatsiki, hembakat bröd och kanske lite små plock av oliver och fetaost
Dressa med olivolja och salt. Med tanke på att jag lagade denna rätt i slutet av januari i år finns är det kanske inte helt lätt att hitta brysselkål nu men hey, det är snart höst igen
Lägg i en olivoljad form och rör runt med händerna så pumpabitarna blir inoljade. Pumpan kan ätas som tillbehör, men också som huvudrätt med en matigare sallad till
Perfekt blir det med lite örter, citron och salt. Vårkyckling har en mild fin smak så krydda inte för mycket och undvik starka kryddor, då försvinner den milda fina kycklingsmaken
Första gången jag provade att laga något medpumpaoch det var verkligen gott. Det här receptet skulle komma förra veckan lagom till halloween och allhelgona men kameran med minneskortet har varit på vift
Ugnsrostad. Toppa medpumpaoch skivad avokado och tomater. Idag fick den agera utfyllnad i min ljumna sallad, tillsammans med dess pumpakärnor som jag saltrostade i ugnen tills de blev sådär superkrispiga
Fick tipset om att rosta pumpa i ugnen med bland annat olivolja och vitlök. Det är så otroligt vackert att samla pumpor i olika färger och dekorera med
Idag firar jag sommaren med en riktigt härlig fisk- och grönsaksrätt. Med en skummig pepparrotssmakande äggsås till blir det en rätt som platsar till helg
Jag är - som ni som följer mig mer regelbundet redan vet - inte vegetarian, men lagar och äter med stor förtjusning vegetarisk mat och tycker att vi alla borde äta mer frukt och grönt, både ur hälsosynpunkt och miljösynpunkt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.