Ugnsbakad hel fisk
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 hel fisk som röding, öring, harr eller regnbågslax, ca 500 gram
  • 10,5 dl hackad dill eller 1 msk torkad dill
  • 10,5 dl hackad dragon eller 1 msk torkad dragon
  • 12 msk hackad rosmarin eller 1 tsk torkad rosmarin
  • 10,5 tsk salt
  • 12 krm vit- eller svartpepparSätt ugnen på 200 grader. Förbered kokt potatis, grönsaker samt ev. sås. Rensa, skölj och fjälla fisken. Lägg fisken på en ugnsplåt, gärna med folie under så slipper du diska så mycket. Hacka örter. Gnid in insidan med salt och peppar. Fyll fisken med örter. Ugnsbaka fisken i 20-25 minuter i mitten av ugnen. Fisken är klar när du kan ta tag i en sidfena och lätt dra loss den. Ta ut fisken och låt den vila inslagen i folie några minuter. Servera fisken på fat. Ta bort skinnet vid servering. Garnera ev. med citronklyftor och hackad dill.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.