1 hel
fisk som röding, öring, harr eller regnbågslax, ca 500 gram
10,5 dl
hackad dill eller 1 msk torkad dill
10,5 dl
hackad dragon eller 1 msk torkad dragon
12 msk
hackad rosmarin eller 1 tsk torkad rosmarin
10,5 tsk
salt
12 krm
vit- eller svartpepparSätt ugnen på 200 grader. Förbered kokt potatis, grönsaker samt ev. sås. Rensa, skölj och fjälla fisken. Lägg fisken på en ugnsplåt, gärna med folie under så slipper du diska så mycket. Hacka örter. Gnid in insidan med salt och peppar. Fyll fisken med örter. Ugnsbaka fisken i 20-25 minuter i mitten av ugnen. Fisken är klar när du kan ta tag i en sidfena och lätt dra loss den. Ta ut fisken och låt den vila inslagen i folie några minuter. Servera fisken på fat. Ta bort skinnet vid servering. Garnera ev. med citronklyftor och hackad dill.
Kontrollera att fisken är klar genom att den är vit i färgen och fast i köttet. 400g Fiskfile tex torsk, hajmal eller sej3msk Smör, osaltat3msk Vetemjöl4dl Mjölk1dl Lätt creme fraiche4-5msk Kaviar3st Ekologiska ägg, hårdkokta4msk Dill, skuren6-8st PotatisarSalt & vitpeppar från kvarn4st CitronklyftorSåhär kan man göra. Lägg ut fiskfilerna på en plåt och krydda med salt och vitpeppar, baka av fisken i ca 125g ugnstemp, vilket tar ca 10-15min. Värm gärna tallrikarna till 50g i ugnen, lägg därefter upp fisken på de varma tallrikarna, häll över såsen och äggen och rikligt med dill. 400g Fiskfile
Skär fisken i bitar och lägg ovanpå purjolöken. Blanda i dill och räkor och häll över fisken. Skölj och strimla purjolöken och lägg hälften i en smord ugnsfast form
Idag vill jag tipsa om en härligt smakrik fiskrätt som passar vilken dag och årstid som helst, men som all annan mat blir lite extra god på altanen i sommarsolen
Lägg fisken i en smord ugnsfast form. Fördela över fisken och lägg tomater runt om. Baka i ugnen i ca 20 minuter tills fisken är klar. 300 g vit fiskfilé
Jag funderade lite och det godaste jag vet ihop med vit fisk är krämiga risottosar. Och gröna ärtor och fisk är ju suveränt ihop, så varför inte kombinera dessa tänkte jag
Här kommer ett gammalt recept som jag dammade av i helgen. Där heter den Citron- och basilikafisk, men jag vill inte kalla den så eftersom såsen smakar inte citron utan mer som en vit sås med liten touch av basilika
Fördela den sedan över helafiskbiten. Lägg tomaterna runt fisken. 1 msk olivolja900 g färsk eller tinad fiskfilé½ msk flingsalt½ tsk nymalen svartpeppar1 msk pressad citron500 g körsbärstomater2 dl grovhackad mandel1 dl grovhackad färsk basilika1 dl grovhackad bladpersilja2 grovhackade vitlöksklyftor150 g riven prästost50 g rumsvarmt smör1. Tillaga i ugnen (175 grader) tills peston fått färg och fisken är färdiglagad, 20-25 minuter. 900 g färsk eller tinad fiskfilé
Igår blev det fisk hemma hos oss, ugnsbakad torsk med bacon. Stek bacon knaprigt i mindre bitar, lägg fisken i en ugnsform, salta, peppra och strö över bacon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.