Fisk

Fisk

  • 119 Recept
Ångkokt torsk med ägg- och forellromssås

Ångkokt torsk med ägg- och forellromssås

Ångad torsk600 g torskrygg, skuren i 4 bitar 20 g smör salt. 1Ägg- och forellromssås4 ägg 80 g forellrom 25 g smör 2 msk vetemjöl 4 dl vispgrädde 2 dl mjölk 1 kruka dill salt
Gräddpocherad torsk med bacon

Gräddpocherad torsk med bacon

1  600 g Torsk eller annan vit fisk. 1  1 msk Fiskfond.   1 Pkt bacon. 1  1 msk Smör. 1  600 g Torsk eller annan vit fisk
Varmrökt lax med romsås

Varmrökt lax med romsås

Börja med att putsa potatis och koka den mjuk ca 20 minuter. Skölj och klyfta citron att servera till laxen
Varmrökt lax med citron- och dillsås

Varmrökt lax med citron- och dillsås

Ingredienser Portioner. 2 450 g delikatesspotatis 1 ask färsk dill (à 20 g) 1/2 citron 1 dl crème fraiche 1/2 gurka 250 g varmrökt lax 1 huvudsallad Lägg till i inköpslistan
Parmesangratinerad fiskgryta

Parmesangratinerad fiskgryta

Putsa fisken och dela den i stora bitar. Toppa med fisken och räkorna. Toppa fisken med dem och sockerärtorna
Midsommarsallad med matjesill

Midsommarsallad med matjesill

4 matjessillfiléer 20 salladsblad 2 ägg, hårdkokta 2 tomater gräslök, finklippt 12 färskpotatisar 0,5 dl gräddfil 0,5 dl crème fraîche
Snapas matjesill med forellrom

Snapas matjesill med forellrom

Dela sillen i mindre bitar och låt rinna av i en sil. Hacka rödlöken och dillen ganska fint. Blanda sill, rödlök och dill med gräddfil, crémefraiche och majonnäs