12 msk
pepparrot från tub eller finriven färsk pepparrot
11 msk
dijonsenap
12 dl
matyoghurt
13 msk
olivolja
11 krm
salt
10,5 krm
svartpepparSätt ugnen på 200 grader varmluft eller 225 grader över och undervärme. Stick ca 4 gånger några hål i bakpotatisarna med en gaffel. Slå ev. in dem i folie om du önskar. Lägg dem med folieskarven nedåt i en långpanna. Baka potatisarna i ca 1 timme och 15 minuter i mitten av ugnen. Gör under tiden skinkröran: Tärna skinkan och lägg i en skål. Skala och tärna morötterna. Koka i ca 10 minuter och skölj sedan kalla i durkslag. Lägg i skålen. Skölj och strimla salladslöken. Fräs den i olivolja någon minut i en panna. Tillsätt till skinkan. Skala och pressa i vitlök. Tillsätt pepparrot, dijonsenap och majs. Rör i yoghurt samt smaksätt med salt och peppar. Förbered sallad och senapsdressing om du vill ha det till. Känn om potatisarna är mjuka med en potatissticka eller skär ett snitt i en och känn efter. Skär ett kryss i bakpotatisarna och tryck till nedtill så de öppnar sig. Använd en kökshandduk att hålla med så du inte bränner dig. Fyll bakpotatisarna med skinkröran samt servera ev. med sallad.
12 små potatisar, grovrivna. 12 små potatisar, grovrivna 1 gul lök, grovriven 1 vitlöksklyfta, grovriven 1 äggula 100 g riven Västerbottensost 2 ½ dl vispgrädde Salt Peppar
Fördela röran i bakpotatisarna. Smaka av med salt och peppar. 4 bakpotatisar. 14 bakpotatisar 4 dl lätt crème fraiche 4 tsk dijonsenap 2 msk kapris 2 syrliga äpplen 200 g kallrökt lax 100 g skalade räkor 4 msk hackad gräslök 1-2 msk riven pepparrot Salt PepparBlanda en sås av crème fraiche, senap och kapris. Nagga bakpotatisen och baka i micron ca 10-15 minuter
Låt potatisarna vara fuktiga runt om och salta på båda sidor. Blanda med creme fraiche och caviar. Skär ett kryss i potatisen, klicka i röran och strössla över räkor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.