Tryffeltoppad kladdkaka
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 12 ägg
  • 12 dl socker
  • 11 ¾ dl vetemjöl
  • 14-5 msk kakao
  • 11 tsk vaniljsocker
  • 12 krm salt
  • 1 Tryffel
  • 11 dl vispgrädde
  • 150 g smör
  • 1150 g vit choklad
  • 1150 g mörk choklad
  • 1 (Fazers choklad, mörk 70% och vit, som finns i bakhyllan tycker jag smakar bra)
  • 1150 g smör 2 ägg 2 dl socker 1 ¾ dl vetemjöl 4-5 msk kakao 1 tsk vaniljsocker 2 krm salt Tryffel 1 dl vispgrädde 50 g smör 150 g vit choklad 150 g mörk choklad (Fazers choklad, mörk 70% och vit, som finns i bakhyllan tycker jag smakar bra)Ugn: 175° Smöra en rund form med löstagbar kant. Smält smöret. Rör ihop det med alla andra ingredienser. Grädda kakan i 15-20 min. Kolla med en sticka (tandpetare/potatissticka) så att den är kladdig. Låt kakan vara kvar i formen och låt den svalna. Tryffel: Smält hälften av smöret och tillsätt hälften av grädden. Låt koka upp och tag av från värmen. Blanda i hackad vit choklad Bred ut den vita chokladen på kakan och låt svalna i kylen. Smält resten av smöret och tillsätt resten av grädden Låt koka upp och tag av från värmen. Blanda i hackad mörk choklad. Bred ut den mörka chokladen över den vita på kakan. Låt stelna i kylen. När tryffeln stelnat och kakan ska serveras så lossa den från formen. (Kakan blir nästan godare dagen efter.) Tips: Om man lätt vill få bort kakan från formens botten så spänn fast ett bakplåtspapper över bottnen på formen innan man smörar den. Servera med vaniljglass/ vispad grädde och en smaskig fruktsallad. Goda frukter: Ananas, jordgubbar, vindruvor, kiwi, apelsin. Toppa med passionsfrukt. Supergott!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.