Chokladcupcakes med kolasmörkräm och kolasås
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad
  • 130 g kakao (0,75 dl)
  • 1200 g varmt kaffe (2 dl)
  • 1120 g vetemjöl (2 dl)
  • 1130 g strösocker (1,5 dl)
  • 135 g muscovadosocker
  • 13 g salt (0,5 tsk)
  • 13 g bikarbonat (0,5 tsk)
  • 110 g vaniljsocker (1 msk)
  • 190 g vegetabilisk olja (1 dl)
  • 1110 g ägg, rumstempererade (2)
  • 14 g vitvinsvinäger (2 tsk)
  • 1100 g dulce de leche
  • 1100 g mjölkchoklad
  • 1300 g osaltat smör, rumstempererat
  • 160 g äggvita
  • 185 g strösocker
  • 11 nypa salt
  • 175 g grädde (0,75 dl)
  • 145 g strösocker (0,5 dl)
  • 170 g ljus sirap (0,5 dl)
  • 125 g smör (2 msk)
  • 1 Cupcakes100 g mörk choklad 30 g kakao (0,75 dl) 200 g varmt kaffe (2 dl) 120 g vetemjöl (2 dl) 130 g strösocker (1,5 dl) 35 g muscovadosocker 3 g salt (0,5 tsk) 3 g bikarbonat (0,5 tsk) 10 g vaniljsocker (1 msk) 90 g vegetabilisk olja (1 dl) 110 g ägg, rumstempererade (2) 4 g vitvinsvinäger (2 tsk)
  • 1 Kolasmörkräm100 g dulce de leche 100 g mjölkchoklad 300 g osaltat smör, rumstempererat 60 g äggvita 85 g strösocker 1 nypa salt
  • 1 Kola75 g grädde (0,75 dl) 45 g strösocker (0,5 dl) 70 g ljus sirap (0,5 dl) 25 g smör (2 msk)Cupcakes
  • Sätt ugnen på 170 grader varmluft. Placera 12-14 cupcakeformar i en cupcakeplåt. Hacka chokladen och lägg i en bunke tillsammans med kakao. Koka kaffe och häll det varma kaffet över chokladen, blanda med en visp och ställ åt sidan. Blanda vetemjöl, strösocker, muscovadosocker salt, bikarbonat och vaniljsocker i en bunke. I en annan bunke vispar du lite lätt vegetabilisk olja och ägg. Blanda i chokladblandningen och lite i taget av de torra ingredienserna, sist blandar du i vitvinsvinäger. Fyll max 3/4 av formen och grädda mitt i ugnen i 15-17 minuter. Ta ut och låt svalna helt innan du lägger på frostingen. Kolasmörkräm
  • Smält mjölkchoklad i en skål försiktigt i mikron. Lägg äggvitor, strösocker och salt i en bunke och sätt bunken över ett vattenbad. Värm på medan du vispar lite då och då tills alla sockerkristaller har smält. Ta bort skålen från värmen och vispa med en elvisp till en fast och sval maräng. Vispa sedan i lite i taget av smöret, vispa till en fluffig maräng. Smaksätt med dulce de leche och mjölkchoklad. Kolasås
  • Koka samman allt i en kastrull till en gyllenbrun färg cirka 3 minuter, låt svalna. Montering
  • Spritsa marängsmörkräm på chokladmuffinsen när de svalnat. Gör en grop med i sked i marängsmörkrämen och spritsa i kolan.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.