1 Fyllning168
g daimchoklad 300 g vit choklad 2 dl vispgrädde 600 g färskost 1 dl strösocker
1 Garnering
Färska jordgubbar till serveringSmält den vita chokladen i microvågsug eller över vattenbad. Låt svalna. Den ska ha tjocknat med fortfarande vara rinnig och ha svalnat helt. Hacka daimchokladen grovt. Vispa grädden. Den ska vara välvispad men fortfarande ha lite marginal för att röras i lite till utan att det blir smör. I en annan bunke vispar du ihop färskost och strösocker. Ha sedan i den smälta chokladen och vispa lite till. Vänd sedan försiktigt ner vispgrädden i färskostsmeten med hjälp av en slickepott och till sist vänder du även ner daimkrosset. Bre ut smeten i springformen över digestivebotten och ställ sedan formen i frysen i minst 4h innan servering. Därefter kan du förvara den i kylskåpet. Garnera gärna med färska bär och blommor vid servering.
100 g smör. 1100 g vit choklad. 12 ägg. 12 dl socker. 12 tsk vaniljsocker. 12 1/2 dl vetemjöl. 1ev. skal från en limeBlanda ägg, vaniljsocker och socker
Förra fredagen postade jag min marängsvisskladdkaka med jordgubbar & cocosprickar och jag tänkte att jag kör vidare på en ny fredagskladdis denna fredagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.