Daimcheesecake
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 115 digestivekex
  • 1168 g daimchoklad
  • 1300 g vit choklad
  • 12 dl vispgrädde
  • 1600 g färskost
  • 11 dl strösocker
  • 1 Färska jordgubbar till servering
  • 1 Botten100 g smör 15 digestivekex
  • 1 Fyllning168 g daimchoklad 300 g vit choklad 2 dl vispgrädde 600 g färskost 1 dl strösocker
  • 1 Garnering Färska jordgubbar till serveringSmält den vita chokladen i microvågsug eller över vattenbad. Låt svalna. Den ska ha tjocknat med fortfarande vara rinnig och ha svalnat helt. Hacka daimchokladen grovt. Vispa grädden. Den ska vara välvispad men fortfarande ha lite marginal för att röras i lite till utan att det blir smör. I en annan bunke vispar du ihop färskost och strösocker. Ha sedan i den smälta chokladen och vispa lite till. Vänd sedan försiktigt ner vispgrädden i färskostsmeten med hjälp av en slickepott och till sist vänder du även ner daimkrosset. Bre ut smeten i springformen över digestivebotten och ställ sedan formen i frysen i minst 4h innan servering. Därefter kan du förvara den i kylskåpet. Garnera gärna med färska bär och blommor vid servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.