Pajen är lättbakad och du gör den i olika steg, Börja med pajdegen, kyl och förbaka. Lägg i päron (använd med fördel mjuka päron, eller konserverade) och häll över fyllningen
Jordgubbsmarängrulle,. Gillar man bakverk med jordgubbar så blir det nog inte godare än så här. Häll massan i en finmaskig sil och passera med hjälp av baksidan på en sked
I Jönköping så brukade vi åka till torget på lördagar och köpa en ask med gammaldags skumbollar, ni vet såna där det inte är något kex i botten utan bara skum
Vi träffades till eftermiddagsfika och jag hade bakat en Päronpaj med Kolagrädde. Grädden som man blandade med kolasås blev kanske i sötaste laget till men "sött e gött"
Servera med vispad grädde eller vaniljglass. När det är Fredag så bjuder frugan oss på hotellet på fika, hon tyckte vi skulle ha lite Fredagsmys i allt arbete
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.