I Jönköping så brukade vi åka till torget på lördagar och köpa en ask med gammaldags skumbollar, ni vet såna där det inte är något kex i botten utan bara skum
Det räcker att värma på kastrullen tills ungefär hälften av smöret smält. Annars låter man den stå i formen som den är (lägg över en bakhandduk) och svalna och sedan kan man lyfta över den till ett serveringsfat med hjälp av två stekspadar
Så igår skred jag till verket och bakade de här alldeles ljuvliga små rutorna. Hade jag haft hemmagjord pepparkakskrydda att tillgå hade det nog inte behövts och gillar man inte sting lika mycket som jag kan man bara bortse från hela det här textstycket
Arbeta snabbt ihop samtliga ingredienser till botten till en smuldeg i matberedare. Blanda ihop samtliga ingredienser till fyllningen och häll blandningen över degbottnen i långpannan
100 g smör. 1100 g vit choklad. 12 ägg. 12 dl socker. 12 tsk vaniljsocker. 12 1/2 dl vetemjöl. 1ev. skal från en limeBlanda ägg, vaniljsocker och socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.