Cheesecake med vit choklad och hallonswirl, Roy Fares recept
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1200 g digestivekex (14)
  • 130 g strösocker (2 msk)
  • 110 g vaniljsocker (1 msk)
  • 1250 g hallonpuré
  • 145 g strösocker (0,5 dl)
  • 150 g vatten (0,5 dl)
  • 11 lime, saften
  • 125 g maizena
  • 125 g vatten
  • 1200 g vit choklad
  • 1900 g färskost, rumstempererad
  • 1180 g strösocker (2 dl)
  • 130 g vetemjöl (0,5 dl)
  • 15 g vaniljsocker (0,5 msk)
  • 1250 g gräddfil, rumstempererad (2,5 dl)
  • 1165 g ägg, rumstempererade (3)
  • 130 g äggula (2)
  • 1 Botten100 g smör 200 g digestivekex (14) 30 g strösocker (2 msk) 10 g vaniljsocker (1 msk)
  • 1 Hallonkräm250 g hallonpuré 45 g strösocker (0,5 dl) 50 g vatten (0,5 dl) 1 lime, saften 25 g maizena 25 g vatten
  • 1 Fyllning200 g vit choklad 900 g färskost, rumstempererad 180 g strösocker (2 dl) 30 g vetemjöl (0,5 dl) 5 g vaniljsocker (0,5 msk) 250 g gräddfil, rumstempererad (2,5 dl) 165 g ägg, rumstempererade (3) 30 g äggula (2)Botten
  • Sätt ugnen på 200 grader varmluft och smält smöret i en kastrull. Kör kexen till fina smulor i en matberedare. Tillsätt strösocker och vaniljsocker och mixa ihop. Tillsätt smöret och blanda ordentligt. Fördela blandningen jämnt på botten av en springform, 23-24 cm i diameter, som du har smörat och mjölat lite lätt på kanterna och lagt ett bakplåtspapper i botten på. Platta till ytan lite lätt med baksidan av en slickepott och grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Ta ut och låt svalna helt. Hallonkräm
  • Blanda maizena och 25 g vatten i en liten skål. Blanda ihop hallonpurén med strösocker, 50 g vatten och limesaft i en kastrull. Koka upp och blanda i maizenablandningen och låt koka under omröring i 2-3 minuter tills du har en fin kräm. Häll över krämen i en ren skål och låt svalna helt. Cheesecakefyllning
  • Sätt ugnen på 200 grader. Smält vit choklad försiktigt i mikron eller över ett vattenbad. Vispa färskost, strösocker, vaniljsocker och vetemjöl fluffigt i en bunke. Vispa i 3-4 minuter och vispa sedan i gräddfil. Ställ bort elvispen och ta fram en slickepott. Blanda ner 1 ägg i taget samt äggulan och blanda noga, sist blandar du i smält vit choklad. Häll halva fyllningen i springformen, klicka ut lite hallonkräm här och där och häll sedan på resterande fyllning. Lägg några klickar kräm uppe på och marmorera sedan med baksidan av en slickepott. Stoppa in cheesecaken i ugnen på 200 grader och sänk värmen direkt till 120 grader (öppna inte ugnsluckan) och grädda i 45-50 minuter. Stäng av ugnen, lufta några sekunder och låt cheesecaken stå i eftervärmen i ytterligare 50 minuter. Ta ut och låt svalna ute innan du ställer in den i kylen minst 6 timmar, gärna över natten, så att den blir riktigt krämig.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.