Små Maränger

Små Maränger

Vit kladdkaka

Vit kladdkaka

100 g smör. 1100 g vit choklad. 12 ägg. 12 dl socker. 12 tsk vaniljsocker. 12 1/2 dl vetemjöl. 1ev. skal från en limeBlanda ägg, vaniljsocker och socker
Marängrulle Pavlova

Marängrulle Pavlova

Vispa 5 äggvitor med ättiksprit till en skummig massa. Tillsätt 1 1/4 dl strösocker under fortsatt vispning
Pavlova med lemoncurd och vaniljgrädde

Pavlova med lemoncurd och vaniljgrädde

Låt marängerna vara kvar tills ugnen svalnat helt, det kan hända att de krackelerar lite under den här torkningstiden, men det gör absolut inget
Syster ysters pavlova

Syster ysters pavlova

Påsken firades i år traditionsenligt med familjen. Det blev äggmålning, mycket mat och påskäggsjakt ute i solskenet

Systers somriga midsommarskapelse

Småkoka burken i ungefär 2½ timma utan lock.  . Min systers mumsiga midsommartårta var mycket riktigt som många gissade från tidningen Buffé
Bästa köttfärsgratängen

Bästa köttfärsgratängen

500 g köttfärs. 12 msk smör. 11 st gul lök. 12 msk tomatpuré. 10. 5 dl chilisås. 12 st vitlöksklyftor. 12 msk kalvfond
Korvgryta

Korvgryta

Skär fläsket i småa strimlor, hacka lök och paprikan och stek det i lite smör i en stekgryta. Skär fläsket i småa strimlor, hacka lök och paprikan och stek det i lite smör i en stekgryta
Veckomatsedel och supergod kalops!

Veckomatsedel och supergod kalops!

Koka upp kalopsen och låt den småkoka med locket på glänt 1 ½-2 timmar. Idag har Tiril varit på förskolan eftersom hon var feberfri igår och väldigt pigg, och allt har gått bra
Klassiskt dillkött

Klassiskt dillkött

Idag kör vi sjukstuga här – inte för ett barn utan för TRE. Filip är än så länge bara lite snuvig, men de två stora har ordentliga förkylningar toppat med feber… Puh
Gammaldags slottsstek

Gammaldags slottsstek

Bryn köttet runt om i smöret. Lägg över det i en gryta. Krydda med salt och peppar. Skala lök och morötter och skär i bitar
Enkel lövbiffsgratäng

Enkel lövbiffsgratäng

Cicci och David kom på middag och då bjöd vi på den här mumsiga gratängen. Receptet är från vardag. nu men jag gjorde om det lite