Tranbärsbröd med nötter & torkad frukt
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 15 dl vatten, 37 grader
  • 12 tsk salt
  • 1½ dl mörk bröd sirap
  • 1½ dl rapsolja
  • 12 dl rågmjöl, grovt
  • 19 dl vetemjöl
  • 16 dl blandade nötter, torkade bär och frukt, till exempel mandel, tranbär, paranötter, hasselnötter, torkade plommon eller aprikoserSmula ner jästen i en degblandare. Häll på vattnet. Blanda i salt, sirap, olja och grovt rågmjöl.
  • 1 Arbeta in lite i taget av vetemjölet. Grovhacka nötterna om det är stora nötter, vänd i dem och torkad frukt eller bär.
  • 1 Sätt plastfolie över eller lägg på en bakduk och låt jäsa i 30 minuter.
  • 1 Vänd upp degen på ett lätt mjölat bakbord och dela upp degen i två bitar. Forma till två limpor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Lägg en bakduk över och låt jäsa i ytterligare 30 minuter.
  • 1 Sätt under tiden ugnen på 200 grader.
  • 1 Skåra bröden med en vass tandad kniv, ett snitt på längden i varje bröd. Grädda mitt i ugnen i cirka 30-35 minuter.
  • 1 Ta ut brödet och låt svalna på galler utan bakduk.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.