16 dl
blandade nötter, torkade bär och frukt, till exempel mandel, tranbär, paranötter, hasselnötter, torkade plommon eller aprikoserSmula ner jästen i en degblandare. Häll på vattnet. Blanda i salt, sirap, olja och grovt rågmjöl.
1 Arbeta
in lite i taget av vetemjölet. Grovhacka nötterna om det är stora nötter, vänd i dem och torkad frukt eller bär.
1 Sätt
plastfolie över eller lägg på en bakduk och låt jäsa i 30 minuter.
1 Vänd
upp degen på ett lätt mjölat bakbord och dela upp degen i två bitar. Forma till två limpor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Lägg en bakduk över och låt jäsa i ytterligare 30 minuter.
1 Sätt
under tiden ugnen på 200 grader.
1 Skåra
bröden med en vass tandad kniv, ett snitt på längden i varje bröd. Grädda mitt i ugnen i cirka 30-35 minuter.
1 Ta
ut brödet och låt svalna på galler utan bakduk.
Blanda filmjölken med bikarbonaten och rör ner i de torra ingredienserna med brödsirapen. Väg upp mjölerna i en bunke och blanda i nötterna, kärnorna, torkade aprikoser och tranbär
Dekorera med paprika och timjan. Strö över nötter och torkadfrukt. Hacka eller mixa samman vetemjöl, cashewnötter, smör och vatten till en smidig pajdeg
Blanda filmjölken med bikarbonaten och rör ner i de torra ingredienserna med brödsirapen. Väg upp mjölerna i en bunke och blanda i nötterna, kärnorna, torkade aprikoser och tranbär
En påse smågodis eller en påse mednötter och torkadfrukt. Nötterna och frukten innehåller mer fett och av en betydligt bättre kvalitet med hög andel omättat och fleromättat fett
Blanda med övriga ingredienser. Jag älskar vit choklad och nötter och det kunde bara inte bli fel. Vit choklad mednötter, kokos och torkadfrukt200 g vit choklad1 dl rostade cashewnötter1 dl rostade solrosfrön1 dl kokos1 dl hackad, torkad ananas eller mangoSmält chokladen i mikron eller över vattenbad. 1 dl rostade cashewnötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.