13 äggvitor,
från Large - stora - ägg, frukostäggSätt ugnen på 150 grader vanlig ugn. Hacka nötterna för hand eller kör i en matberedare. Lägg i en stor skål. Hacka aprikoser och fikon och tillsätt dem. Mät upp honung, russin, solrosfrön, sesamfrön, pumpakärnor, tranbär och äggvitor i skålen och blanda runt till en tjock grynig smet. Bred ut på bakplåtspapper ca 30x40 cm regtangel på en ugnsplåt i ca 1 cm tjockt lager. Ett tips är att trycka ut degen med ett till bakplåtspapper över smeten så fastnar den inte i händerna. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Ta ur plåten. Markera ut bitar med en kniv. Skär ner i degen när den är varm och låt sedan svalna. Ta isär försiktigt och slå in i folie eller lägg i en burk med bakplåtspapper mellan. Förvara i lufttät burk.
Ta ur plåten och skär energibarerna i lagom portionsbitar. Ett tips är att trycka ut degen med ett till bakplåtspapper över smeten så fastnar den inte i händerna
Blanda filmjölken med bikarbonaten och rör ner i de torra ingredienserna med brödsirapen. Täck eventuellt brödet på slutet med folie om det blir för mörkt
Blanda filmjölken med bikarbonaten och rör ner i de torra ingredienserna med brödsirapen. Väg upp mjölerna i en bunke och blanda i nötterna, kärnorna, torkade aprikoser och tranbär
Bred chokladen på kexen och toppa mednötterochfrukt. Hacka nötternaochfrukten. Bryt chokladen i bitar och smält den i en skål i ett vattenbad eller försiktigt i mikrovågugnen
En påse smågodis eller en påse mednötterochtorkadfrukt. Nötternaochfrukten innehåller mer fett och av en betydligt bättre kvalitet med hög andel omättat och fleromättat fett
Klä en avlång form med smörpapper och häll över lite kokosflingor. Blanda ner nötterochtorkadfrukt. Bryt chokladen i mindre bitar och blanda ner i grädden
Rör med en slev,degen skall vara kletig och lite svårhanterlig. Blanda alla torra ingredienser,nötterochtorkadfrukt i en annan bunke och tillsätt mjölblandningen i filmjölken,lite i taget
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.