Det här lättbakade frukostbrödet måste ni bara testa för det är verkligen supergott . Det här lättbakade frukostbrödet måste ni bara testa för det är verkligen supergott
Typ knäppa med fingrarna å vips stod där en näringsrik, god middag. Jag slängde ihop världens enklaste å godaste bröd efter maten, bara för att jag kände att vi var värda lite gott till kvällsfika
Det behövs inte så mycket torkad frukt som det står i receptet utan jag tog ungefär hälften. Täck ev brödet på slutet med ett bakplåtspapper om det blir för mörkt
Snitta brödet några gånger och ställ in i ugnen. Låt svalna på ett galler helt innan du skär i brödet. Rör i slutet av tiden ner linfrön, nötterochtorkad frukt och arbeta någorlunda ihop allt
Det är dock inte det lättaste att hinna baka varje gång, men det här brödet behöver inte jäsa och är enkelt att bara röra ihop, ingen bakmaskin eller sådant behövs
Eftersom detta bröd är ganska sött så det är väl inget bröd som man ska äta varje dag direkt, men då och då tycker i alla fall jag att det är okej att käka ett lite sötare matbröd bara för att det är gott
Pensla brödetmed ägg och strö på sesamfrön. Strö sesamfrön på kanterna och mjöl på botten av formen. Jag brukar förbereda brödet på kvällen och bakar ut den nästa dag, precis lagom till frukosten
Bred rumsvarmt smör på och försök låt bli att äta upp hela brödetmed en gång. När degen jäst och blivit lite (inte mycket) större så ser du fullt med små bubblor på ytan
Hemligheten medpitabröd, för att få dem så luftiga och stora, är tålamod och lätta händer. Det är mysigt att påta med, det är nyttigt, det är ingenting mer i det hembakta än det som du haft i degen så du slipper oönskade tillsatsämnen ochkonserveringsmedel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.