bröd

bröd

kusar

kusar

Ljust surdegsbröd på två sätt

Ljust surdegsbröd på två sätt

Ta ut brödet och låt det svalna på ett galler. Sätt in brödet i ugnen i 3 minuter, sänk värnen till 200 grader och grädda ytterligare cirka 35 minuter
Fröknäcke med majsmjöl

Fröknäcke med majsmjöl

2 dl majsmjöl. 1,5 dl solrosfrön. 1 dl sesamfrön, vit eller svarta. 1,5 dl pumpafrön. 0,5 dl olivolja eller rapsolja
Starta en surdeg. Med äpple

Starta en surdeg. Med äpple

Dag 1-31. Blanda 35 gradigt vatten med mjöl och äpplet  i en bunke med lock. 2. Ställ burken på en varm plats, helst 26-30 grader i tre dagar
Surdeg – recept på grunddeg

Surdeg – recept på grunddeg

Första dagen. Blanda 2 deciliter vatten med 2,5 deciliter rågmjöl i en bunke. Plasta in och låt stå i rumstemperatur i två dygn
Tunnbröd i stekpanna

Tunnbröd i stekpanna

Ingredienser Portioner. 12 bitar 5 dl vetemjöl 1 tsk salt 2 - 2 1/2 dl havredryck ev 1 msk olja Lägg till i inköpslistan
Brytbröd med oliver, ost och rosmarin

Brytbröd med oliver, ost och rosmarin

Deg25 g jäst 2 tsk havssalt 3 dl vatten, fingervarmt 1 tsk honung 7 dl vetemjöl special. 1Topping150 g mozzarellaost 150 g parmesanost 1 dl pumpakärnor 2 dl kalamataoliver (urkärnade) 5 kvist färsk rosmarin 2 msk olivolja
Två dagars rågbröd

Två dagars rågbröd

1 msk brödkryddor (anis/fänkål/kummin). 1 dl linfrön. 2 dl solroskärnor. 300 g rågkross. 2 msk salt. 5 dl vatten, kokhett