Så här gör du Close Bra att veta när du ändrar antalet portioner Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras. Sätt ugnen på 200°C. Krydda torsken med hälften av saltet runt om. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Ansa, skölj och skiva purjolöken tunt. Koka upp vatten, grädde och buljongtärning i en kastrull. Lägg ner potatis och purjolök i en smord ugnsform eller gryta. Krydda med peppar och resterande salt. Häll över buljongen. Sätt på lock eller täck med folie. Ställ in i mitten av ugnen ca 30 minuter. Ta ut formen. Lägg i torsk, dill och citronskal. Ställ in ytterligare 10 minuter. Hårdkoka äggen. Spola dem sedan kallt. Skala och finhacka äggen. Toppa med ägg, pepparrot och dill. För alla Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Innehåller ägg men är fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Smaka av med salt och peppar och hackad dill. Toppa med räkor. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll såsen över och, peta med en gaffel så att såsen rinner ner överallt
Jag serverade med pressad potatisoch gröna ärtor. Skala och hacka dom och ställ dom åt sidan. Koka upp 5 dl vatten och en fiskbuljong. Lägg itorskimindrebitaroch låt koka under lock i ca 3-5 minuter på svag värme. Vispaihop 1,5 msk vetemjöl med 3 dl mjölk och låt koka i 3 minuter. Ha i 2 msk hackad persiljaoch ta upp fisken ur vattnet och vänd ner i såsen eller om ni hellre vill ha den brevid. 3 minuter Ha. 2 msk hackad persiljaoch
Servera torskenmed kokt potatis, skirat smör, citronklyfta samt riven pepparrot och ev. lägg torskenmedliteskirat smör i botten i en ugnsfast panna och strö över lite salt samt peppar
Om du har torskryggmedskinn lägger du ner torskenmedskinnsidan ner och öser sedan ovansidanmed smör tillstorsken är klar - den ska ha en liten kärna imitten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.