torsken på metal folie på en bakplåt med vitvin, citronsaft, dillochrikligt. torsk. potatis. sinsidaoch bad mig att utveckla fler matlådor med fiskoch skaldjur
Jag serverade med pressad potatisoch gröna ärtor. Skala och hacka dom och ställ dom åt sidan. Koka upp 5 dl vatten och en fiskbuljong. Lägg itorskimindrebitaroch låt koka under lock i ca 3-5 minuter på svag värme. Vispaihop 1,5 msk vetemjöl med 3 dl mjölk och låt koka i 3 minuter. Ha i 2 msk hackad persiljaoch ta upp fisken ur vattnet och vänd ner i såsen eller om ni hellre vill ha den brevid. 3 minuter Ha. 2 msk hackad persiljaoch
Mannen är inte så förtjust i bakad potatis men nu lyckades jag övertala honom och han erkände att det blev riktigt gott med den rostadepaprikaröranochtopping med fetaost, avocado ochknapriga pumpakärnor
skala och skär potatisenimindrebitar. det är så superenkelt att göra, man behöver inte stå och passa utan bara skjuts ini ugnen med alltihopoch så är det klart medan man kanske hunnit plocka ur och fylla både tvätt- ochdiskmaskin under tiden
svalnat, tärande jag kycklingenoch la allt i en matlåda, eller så kan ni dela. lagen och svalna. till ännu en ”veckans matlåda” som kommer att hålla hela veckan
Som tillbehör hade jag kokt potatisoch ärtor, voila. Dela morot, lök ochcitroni grova bitaroch lägg ner i vattnet, tillsätt svartpepparkort och salta rikligt (väldigt mkt
När den svalnat tärande jag kycklingenoch la allt i en matlåda med lite salt. Så kommer vitill ännu en ”veckans matlåda” som kommer att hålla hela veckan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.