1800 gram
potatisFörbered torsken: skär ut fyra fina bitar eller köp portionerade. Rimma gärna torsken lätt innan så håller den ihop bättre: lägg torsken i en skål och strö över 1 tsk salt samt vänd runt. Ställ åt sidan under tiden du förbereder potatis med mera. Ugnsbakad torsk: värm ugnen till 200 grader om du ska ugnsbaka torsken. Stekt torsk: värm en stekpanna och stek torskbitarna i smör runt om på medelvärme med lite salt och peppar i ca 10 minuter. Kokt torsk: sätt på en kastrull med 1 liter vatten. Skira smöret tills det slutar bubbla och har en ljus brun färg. Håll varmt. Skölj av torskbitarna. I ugnen: lägg torsken med lite skirat smör i botten i en ugnsfast panna och strö över lite salt samt peppar. Baka fisken i ca 20 minuter. Kokt torsk: sänk ner torksbitarna i kokande vatten, låt nästen koka upp igen och ställ åt sidan med lock - totalt ca 10 minuter. Testa om fisken är klar genom att skära i den, den ska vara vit och fast i köttet och det ska liksom flaga sig i bitar. Skölj och skär citronen i klyftor. Ta bort kärnorna. Skala och riv pepparroten fint. Servera torsken med kokt potatis, skirat smör, citronklyfta samt riven pepparrot och ev. gröna ärtor.
potatis, kokt. Lägg potatisen i en ugnsform, tryck till med en gaffel så den mosas något. Lägg på de sprödaste grönsakerna mellan laxbitarna och garnera med citron
2 450 g delikatesspotatis 500 g förkokta rödbetor ca 350 g torskfilé salt och peppar 1 tsk olja 2 msk solrosfrön Smörkräm 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g) 25 g smör 1 dl crème fraiche 65 g mâchesallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Blanda smöret med paprika, finhackad vitlök, gräslök samt dill och fördela kryddsmöret över räkorna. Servera direkt med citronklyftor, plockad dill och gott bröd
2 450 g delikatesspotatis 1/2 förp salladsärtor (à 150 g) Timjan- och senapscrème 1 dl crème fraiche 1 msk senap 1 tsk timjan salt peppar 1/2 ask persilja (à 20 g) 1 ask solrosskott (à 100 g) Torsk ca 250 g rimmad torskfilé 4 skivor torrsaltat bacon 1 tsk smör Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
En fin bit torskrygg serverat medkoktpotatis, riven pepparrot ochskirat smör. Fisken, en eller två fint skalade ochkoktapotatisar, det skirade smöret och en hög härligt rivig pepparrot
Toppa med dill, slå smöret över och servera med citronklyftor ochkoktpotatis. koktpotatis. Använd en vid kastrull och fyll upp med vatten så att torskkotletterna kommer att täckas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.