Torsk med pepparrot, skirat smör, ärtor, kokt potatis och citron.
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 bitar torskfilé
  • 12 krm salt
  • 11 krm vitpeppar
  • 11 dm färsk pepparrot
  • 1150 gram smör
  • 14 citronklyftor
  • 1800 gram potatisFörbered torsken: skär ut fyra fina bitar eller köp portionerade. Rimma gärna torsken lätt innan så håller den ihop bättre: lägg torsken i en skål och strö över 1 tsk salt samt vänd runt. Ställ åt sidan under tiden du förbereder potatis med mera. Ugnsbakad torsk: värm ugnen till 200 grader om du ska ugnsbaka torsken. Stekt torsk: värm en stekpanna och stek torskbitarna i smör runt om på medelvärme med lite salt och peppar i ca 10 minuter. Kokt torsk: sätt på en kastrull med 1 liter vatten. Skira smöret tills det slutar bubbla och har en ljus brun färg. Håll varmt. Skölj av torskbitarna. I ugnen: lägg torsken med lite skirat smör i botten i en ugnsfast panna och strö över lite salt samt peppar. Baka fisken i ca 20 minuter. Kokt torsk: sänk ner torksbitarna i kokande vatten, låt nästen koka upp igen och ställ åt sidan med lock - totalt ca 10 minuter. Testa om fisken är klar genom att skära i den, den ska vara vit och fast i köttet och det ska liksom flaga sig i bitar. Skölj och skär citronen i klyftor. Ta bort kärnorna. Skala och riv pepparroten fint. Servera torsken med kokt potatis, skirat smör, citronklyfta samt riven pepparrot och ev. gröna ärtor.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.