800 g färsk torskrygg 16 potatisar (små) 1 knippe dill, finhackad 600 g färska räkor 100 g färsk pepparrot 3 ägg, kokta 25 g smör, smält salt peppar 200 g smör, att bryna smör, till formen salt
Servera fisken med ansjovissmöret, några räkor, hackad rödlök och pressad potatis. Jag serverade rätten med pressad potatisoch kokta ärtor, väldigt gott till
11 kg mandelpotatis. 1250 g smör. 1saltKoka potatisen med skal i saltat vatten. 1Häll av potatisenoch skala direkt så att potatisen inte tappar värme. 1Pressa den sedan direkt ner i den varma kastrullen och blanda i 100 g smöroch varm grädde så att det blir en bra konsistens på mandelpotatispurén. 1Tärna tomat i små kuber, finhacka dillen och rödlöken. 1Lägg 150 g smör i en liten kastrull och bryn under omrörning tills det blir gyllenbrunt. 1Dra av från värmen och lägg ner tomat, dill, kapris, hackad rödlök och saften från en citron i smöret före servering. 1Dela fisken i portionsbitar och salta på köttsidan. 1Stek fisken på medelvärme med skinnsidan neråt i 5 minuter, vänd sedan fisken och stek ytterligare i 4 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.