Lägg laxen i en ugnsfast form och täck med folie. Hetta upp en stekpanna med smör och stek sparrisen tillsammans med pressad vitlök och krydda med salt och citronpeppar
Rör ut senapen med vinägern och blanda ner dill, majonnäs och grädde. Servera såsen till varmrökt fisk, kokta ägg, sallad, tomater, gurka, ost och dill
Skär tomaterna i klyftor, avokadon i tärningar, apelsïnen i hinnfria klyftor, resten av frukten i tärningar och Skiva eller klyfta ägget Bottna en tallrik med machesallad
Stek sparrisen på medelvärme i lite olivolja, salta och peppra. Jag känner att det jag studerar tar en del på krafterna, i själen och i hjärnan (därför ska jag inte fortsätta med det), men himla lärorikt och intressant är det, det måste jag ändå medge
Detaljerade receptinstruktioner känns överflödiga, det enda man behöver göra är att hälla olivolja på några skivor lantbröd, snabbfräsa lite sparris i en stekpanna och sedan läggasparrisarna på brödet, och avsluta med att smula över getost
Knäck äggen i en bunke. Servera sparrisenmed bitar av varmrökt lax, laxkräm och syrlig schalottenlök. Mixa slätt med en stavmixer och tillsätt sedan solrosoljan i en jämn stråle medan du mixar
Lägg bitarna i en ugnsfast form och låt dem gosa med lite olivolja. Lägg ett par minuter i lättsaltat kokande vatten eller gör som jag och grilla härligheten tills allt mjuknat men ändå har spänsten kvar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.