Sparrisen kokte vi i lättsaltat vatten och koktiden beror lite på hur tjocka stänglarna är, man kan ju lägga i de allra tjockaste först om man köpt sparris som skiljer väldigt mycket i storlek
Läggsparrisen på en tallrik och ringla över såsen och toppa med stenbitsrom och den klippta löken. Blanda äggulor, citron och vatten i en skål, ej av aluminium
Lägg resterande ingredienser utom kryddorna i en hög mixerskål, ställ ner stavmixern och kör igång. Gjorde lammfärsbiffar med ugnsrostade sötpotatisar, grillade små kycklingben från Bjärekyckling och så kokade jag vitsparris som jag serverade med en hollandaisesås
Då är det bra att börja med dem ochlägga i fisken efter ett tag. Blanda äggulor, vatten, citronsaft och vinäger i en skål lämpad att använda för vattenbad
Montera ihop varje förrätt på små tallrikar, börja med att lägga ut sparrisen, lägg sedan parmachipset som en bro över sparrisstjälkarna, ochlägg det pocheradeägget på parman
Dela varje sparris på fyra och strimla baconet. Skär bort det träiga längst ner på sparrisen. Ta upp det pocheradeäggetochlägg ner i skålen med det kalla vattnet för att avstanna kokprocessen
Halstrad röding, hemslagen citronhollandaise, sallad och blommor, stekt bröd ochvitsparris. Det stora vitaägget kommer från Camillas höns nere på Bergvik
Lägg resterande ingredienser utom kryddorna i en hög mixerskål, ställ ner stavmixern och kör igång. ja, vad ska man säga, sååå himla gott ju, hittade svensk vitsparrisoch var förstås tvungen att köpa den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.