Toppa sedan medsparrisen. Börja med att koka äggen till de är så kokta som du önskar. Denna gång bjuder jag på en sallad gjord på kallrökt lax, kokta ägg och smörstekt sparris
Det här receptet cirkulerar runt på olika sajter i lite olika varianter. 4 portioner 300 gram pasta 250 gram varmröktlax 1 ask babyspenat 2 schalottenlökar 75 gram sockerärtor skalet från citronen nedan Dressing. 250 gram varmröktlax
4 Vinägrett 2 schalottenlökar skal av 1 citron 2 msk färskpressad citronsaft 1 kruka persilja 5 msk olivolja salt svartpeppar Sparrisoch bacon 500 g grön sparris olja (till sparrisen) 350 g skivat grillbacon Till garnering 100 g parmesanost bladpersilja Lägg till i inköpslistan
Det här är en sallad som du kan ta medpå picknick lika gärna som äta hemma. Lägg ner potatisen med snittytan ner och fortsätt steka på tills potatisen fått en gyllenbrun färg och sidfläsket blivit krispigt och knaprigt
Hetta upp smör i en gjutjärnsstekpanna, och stek två laxbitar i taget påmedelvärme. Det berodde med största säkerhet på att jag tog mig besväret att dubbelpanera laxen
½ påse mixad sallad (jag hade medelhavsmix från Coop). Ha i ugnen tills allt är klart, de blir bara godare ju längre det får stå (om de då inte totalt förkolnar såklart, men man får hålla lite koll på ugnen medan man trixar med annat i köket) När kikärtorna är färdigkokta kan man skölja dem så de blir lite ljumma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.