Hackad persilja. Toppa medbaconoch persilja. Bäst att testa lite påskmat tyckte min kära kollega Emma idag ochmed en bra övertalningsförmåga så står jag nu här hemma i köket och funderar på vad man kan tänkas ha på ett påskbord
Makens slarviga upplägg kunde jag inte fota så ni får hålla till godo med min tallrik. Lägg i äggulorna i vattenbadssskålen och vispa i vin och vinäger
Kycklingsallad medbacon, sparrisochpocheratägg. Fick nämligen sparrismedpocheratägg på Bloggträffen för en dryg månad sedan, och har sedan dess inte riktigt kunna släppa tanken
Dela varje sparris på fyra och strimla baconet. Skär bort det träiga längst ner på sparrisen. Ta upp det pocheradeäggetochlägg ner i skålen med det kalla vattnet för att avstanna kokprocessen
Stek sparrisen på medelvärme i lite olivolja, salta och peppra. Jag känner att det jag studerar tar en del på krafterna, i själen och i hjärnan (därför ska jag inte fortsätta med det), men himla lärorikt och intressant är det, det måste jag ändå medge
Knaperstek ett paket bacon att strö över den goda soppan. 1 charlottenlök1 vitlöksklyfta3 potatisarHacka lök å vitlök och tärna potatisen. Tillsätt,1 burk majs (150g)5 dl buljong (jag tog min kokta renbuljong men det funkar nog säkert med grönsaksbuljong också)Låt sjuda i 20 minuter. Mixa och tillsätt 1 dl grädde och salt och peppar och jag tog i persilja också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.