Tapas
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 gr små jämnstora potatisar
  • 3,5 dl grovt salt
  • 1 liter vatten
  • Mojosås
  • 1 tsk paprikapulver
  • några droppar tabasco
  • 2 vitlöksklyftor ½ msk spiskummin
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk salt
  • Skala vitlöken och krossa i mortel med spiskummin, salt och paprikapulver så det blir som en pasta.
  • Tillsätt vinägern, droppa i oljan droppvis, vill ni ha en tunnare sås späd med vatten.
  • Musslor med tomat persilja citron
  • 1 pkt frusna musslor med skal
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 3 persiljestjälkar
  • 2 schalottenlökar finhackade
  • Tomatröra
  • 1 dl hackade tomater
  • 5 cm purjolök finhackad
  • 1 msk persilja finhackad
  • 2 msk olivolja
  • pressad citron efter smak
  • salt och peppar
  • Koka upp vin, vatten,persiljestjälkar och lök.
  • Lägg i musslorna kok under lock ca 5 min Ta upp musslorna släng dom som ej öppnat sig.
  • Dela musslorna kasta den tomma skalhalvan och låt musslorna kallna.
  • Rör ihop tomatröran smaka av.
  • Lägg upp musslorna på ett fat och fördela tomatröra på musslorna.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.