Tillsätt laxen delad i små bitar och mixa. Stansa ut brödrundlar 8–10 centimeter i diameter. 150 g färskost av philadelphiatyp 3 msk vispgrädde 150 g varmrökt lax skinn- och benfri 1 tsk citronsaft salt svartpeppar 3 msk röd stenbitsrom 4 skiva rågbröd 2 msk gräslök finklippt, eller dill 1 st citron små bitar
Eftersom jag inte hade något recept utan gjorde allt efter eget påhitt så är receptet sådär lite på en höft, men hörrni gör det här och njut av rätten till en iskall bira eller ett glas porlande bubbel
Tillsätt mjölet och rör kraftigt med en träsked tills smeten släpper från botten och kanter. 1ca 75 g sik- eller löjromPetit choux. 1Spritsa eller klicka smeten i valnötsstora klickar på en plåt med bakplåtspapper. 1Grädda i mitten av ugnen i 20–30 minuter ellertills bakverken fått fin färg och blivit lätta och höga
Äts som Tapas med bröd eller sallad. Något mi viejo gjorde till helgen och åt till morgonen på söndagarna ellertill fredag kväll "Sardinas en escabeche"
Något kryddigt, sött och lite salt är gott tillglöggen. Båda plocken går att förbereda och det är ju bra oavsett om du ska bjuda på det själv och vill ha det klart innan gästerna kommer, eller om du ska ta med till knytis eller ge som gåva till värden om du går bort
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.