1 msk
bjäst (näringsjäst, finns på hälsokostbutiker, kan skippas men ger extra smak)
4 msk
kikärtsspad
2 krm
gurkmeja
olivolja (mkt)
salt och peppar
2 stycken
medelstora vetetortillas
1 dl
riven eller hyvlad jeezly veganost
1 tsk
torkad oregano
salt och peppar
200 g
små skogschampinjoner
1 vitlöksklyfta
1 krm chiliflakes eller 2-3 cm färsk röd chili
2-3 msk
färsk hackad persilja
1/2 dl
god olivolja
salt
1/2 tsk
citronjuice
200 g
färsk ostronskivling
1 msk
rapsolja
2 msk
färsk persilja
salt och peppar
1 msk
färsk citronjuice
1/2
Romanescohuvud (blomkål funkar också!)
1/2 dl
olivolja
salt och peppar
1 burk
Garant Chipotlesalsa (eller använd tomatsåsen till köttbullarna härifrån! Men Garants Salsa är ASGOD och ibland vill man bara ha enkel och god mat utan krångel)
Och det är dessutom väldigt konstigt att det inte finns mer och bättre veganska alternativ på olika tapasrestauranger i Sverige (åtminstone inte i Stockholm där vego idag = ost på alla tapasrestauranger jag besökt)
Och det är dessutom väldigt konstigt att det inte finns mer och bättre veganska alternativ på olika tapasrestauranger i Sverige (åtminstone inte i Stockholm där vego idag = ost på alla tapasrestauranger jag besökt)
Vegansk mat när den är som godast. En fräsig currygryta med en touch av Indien, smakrik och god. Grytan är desto godare dagen efter så gör gärna en extra sats
I förra veckan berättade jag om min veganska kladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad. Nu har jag gjort ett annat bakverk med kikärtsspad istället för ägg, nämligen brownie
– Våfflor med veganskagen. Nu så här efter påsken är jag ganska trött på tung mat och sötsaker. Istället är jag sugen på friska rätter som för tankarna till våren och sommaren
Äntligen har jag lyckats knåpa ihop ett riktigt gott och krämigt pajrecept. Receptet nedan innehåller broccoli och purjolök, men variationsmöjligheterna är ju enorma
Linser är så gott och rika på mättande protein och fibrer, medan kolhydraterna som finns är komplexa och tar tid att bryta ner vilket i sin tur innebär att vi håller oss mätta längre
Här har ni en vegansk äppelkaka. En höstkaka som fick heta duga när Louise skulle komma på finbesök. Louise är förövrigt Bake-my-day-Mattias kompis och hon brukar titt som tätt få provsmaka hans alster, så jag hade lite att leva upp till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.