Rödlök, gul lök - det blir gott med vilket som. . Varför syrar man alltid rödlök. Är den mildare. Godare. Sådana saker funderar jag på en kall och blåsig dag i slutet av oktober
Beurre rouge - sås. Häll bort lök- och timjanrester och häll ner reduceringen i en kastrull igen. Stäng locket och låt stå ett dygn alt minst 4-6 h innan servering (kan förberedas långt innan). Koka potatisen ca 18-20 min tills en sticka går lätt igenom. Vänd på ostchipset och låt rostas en liten stund till (2-3 min räcker). Lägg på en skiva smör på varje, en timjankvist och skjutsa in i ugnen på 125 grader i ca 20-25 min. Kör filéerna på önskad grad, 47 eller 48 grader, i 20-25 min. 1,5-2 dl vispgrädde. 200-250 g västerbottensost, riven. 0,5-0,75 dl riven västerbottensost. 3,5-4 dl rött vin. Västerbottenpuré8 medelstora potatisar 2 dl crème fraiche 1,5-2 dl vispgrädde 200-250 g västerbottensost, riven salt och vitpeppar, efter smak. Västerbottenschips0,5-0,75 dl riven västerbottensost. Beurre rouge - sås1 msk socker 3,5-4 dl rött vin 1 bananschalottenlök, hackad 1 klyfta vitlök, skalad och delad i två 0,5 dl vatten 1,5 tsk oxfond 1 msk balsamvinäger 1 tsk rödvinsvinäger 1,5 tsk Balsamico Modena IGP ett par kvistar färsk timjan 0,5 krm Arrowrot (pudra i och rör tills såsen tjocknar en aning) 75 g smör
Ingredienser Portioner. 4 Syrad lök 1 liten rödlök 2 stora lime Burgare 500 g kycklingfärs salt och peppar 2 mjuka avokado 2 vitlöksklyftor 6 hamburgerbröd chipotle salsa (köp färdig eller gör egen) Lägg till i inköpslistan
Beurre rouge - sås. Häll bort lök- och timjanrester och häll ner reduceringen i en kastrull igen. Stäng locket och låt stå ett dygn alt minst 4-6 h innan servering (kan förberedas långt innan). Koka potatisen ca 18-20 min tills en sticka går lätt igenom. Vänd på ostchipset och låt rostas en liten stund till (2-3 min räcker). Lägg på en skiva smör på varje, en timjankvist och skjutsa in i ugnen på 125 grader i ca 20-25 min. Kör filéerna på önskad grad, 47 eller 48 grader, i 20-25 min. 1,5-2 dl vispgrädde. 200-250 g västerbottensost, riven. 0,5-0,75 dl riven västerbottensost. 3,5-4 dl rött vin. Västerbottenpuré8 medelstora potatisar 2 dl crème fraiche 1,5-2 dl vispgrädde 200-250 g västerbottensost, riven salt och vitpeppar, efter smak. Västerbottenschips0,5-0,75 dl riven västerbottensost. Beurre rouge - sås1 msk socker 3,5-4 dl rött vin 1 bananschalottenlök, hackad 1 klyfta vitlök, skalad och delad i två 0,5 dl vatten 1,5 tsk oxfond 1 msk balsamvinäger 1 tsk rödvinsvinäger 1,5 tsk Balsamico Modena IGP ett par kvistar färsk timjan 0,5 krm Arrowrot (pudra i och rör tills såsen tjocknar en aning) 75 g smör
Sen in med kycklingen i ugnen på 160 grader ca 45 minuter-upp till en timme, kolla med termometer i tjockaste delen att den är över 70 grader i kärntemp
Värm en större panna med lite rapsolja lägg i potatisen och stek på medelvärme till potatisen nästan är mjuk, lägg i löken och svartkålen och låt det mjukna med potatisen
1100 g gurka, skivad och lagd i 1-2-3 lag. 1Tillbehör och montering0,5 rödlök 0,5 dl rödvinsvinäger 100 g gurka, skivad och lagd i 1-2-3 lag 1 baguette 4 blad salladFläskkarré. När den har fått ordentligt med färg så vrid ned ugnen till 80-90 grader och låt stå minst 4 timmar, men helst över natten. Skiva gurkan och lägg in den i en 1-2-3 lag (1 del ättika, 2 delar socker och 3 delar vatten)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.